Kronprinsesse Mette-Marit fortryder bekendtskab dybt

Kronprinsesse Mette-Marit.

Kronprinsesse Mette-Marit.

Foto: Mega
Gennem det norske kongehus har kronprinsesse Mette-Marit beklaget, at hun har mødt den dømte sexforbryder Jeffrey Epstein ved flere lejligheder.

Britiske prins Andrew befinder sig netop nu i et mediestormvejr for sit venskab med den dømte sexforbryder Jeffrey Epstein.

Derudover har et af Epsteins ofre, Virginia Giuffre, også anklaget prins Andrew for at have misbrugt hende som 17-årig.

Nu viser det dig, at den britiske prins ikke er den eneste kongelige, som har mødt den amerikanske rigmand, der i juli i år blev sigtet for seksuelle overgreb mod mindreårige og som efterfølgende begik selvmord i sin fængselscelle den 10. august. 

Kronprinsesse Mette-Marit beklager 

Ifølge den norske avis Dagens Ernæringsliv har også kronprinsesse Mette-Marit haft en forbindelse til Jeffrey Epstein, som hun nu fortryder dybt.  

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

- Jeg ville aldrig have haft noget med Epstein at gøre, hvis jeg havde været klar over alvorsgraden af hans kriminelle handlinger. Jeg burde have undersøgt Epsteins fortid nærmere og beklager, at jeg ikke gjorde det, siger kronprinsesse Mette-Marit i en udtalelse fra slottet til Dagens Næringsliv. 

Udtrykker sympati 

Endvidere lyder det fra kronprinsesse Mette-Marit, at hun gennem sit kongelige arbejde har set, hvor stor skade seksuelle overgreb påfører ofrene og hun udtrykker den dybeste sympati og solaritet med ofrene for Epsteins overgreb. 

Avisen skriver, at kronprinsesse Mette-Marit erkender, at hun mellem 2011 og 2013 mødte  Epstein ved flere lejligheder gennem fælles bekendte. 

Mødtes flere gange 

Dermed mødte kronprinsesse Mette-Marit Epstein, efter at han blev dømt for at have betalt en mindreårig for seksuelle tjenester i 2008. 

Dengang fik Jeffrey Epstein en dom på 13 måneder. 

Kronprinsesse Mette-Marit afbrød kontakten

Slottets kommuniaktionschef Guri Varpe siger til avisen, at kronprins Haakon kun har hilst på Epstein en enkelt gang, da kronprinsparret i 2012 mødte ham på gaden under deres ferie på St. Barts. 

Hverken kronprins Haakon eller kronprinsesse Mette-Marit har, ifølge kommunikationschefen, kendt til hans kriminelle fortid. 

Kontakten til Epstein afbrød kronprinsessen i 2013. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden