18. nov. 2014
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mette-Marit inviterede til privat middag på Skaugum

Kronprinsesse Mette-Marit
Kronprinsesse Mette-Marit
Foto: AOP
Norges kronprinsesse Mette-Marit inviterede en ordentlig håndfuld kulturspidser til en eksklusiv middag på Skaugum. Et af aftenens højdepunkter var Mette-Marits tale til gæsterne.

Det var en ekstraordinært veloplagt kronprinsesse Mette-Marit, der bød en ordentlig håndfuld gæster til middag hjemme i den royale privatbolig på Skaugum i en helt særlig anledning.

Den norske kronprinsesse havde sin mand kronprins Haakon ved sin side, da gæsterne til middagen ankom.

Kronprinsparret sørgede for, at alle følte sig velkomne til en aften præget af hyggeligt samvær, vigtige samtaler og god mad og drikke.

- Hvad kan vi gøre for at få flere til at blive glade for at læse, spurgte kronprinsessen de inviterede til arrangementet, hvis hovedtema var litteraturen i Norge.

Kronprinsessen havde glædet sig

Blandt gæsterne var forfattere som den verdenskendte Herbjørg Wassmo, der blandt andet står bag "Dina"-bogtrilogien.

En trilogi, som "1864"-instruktør Ole Bornedal skabte sin store film ”Jeg er Dina” på baggrund af.

Ud over forfattere var også forlæggere, anmeldere og bibliotekarer på gæstelisten til den fornemme litteraturmiddag på Skaugum.

– Dette har jeg glædet mig til. Jeg tror, at noget som alle vi, der er samlet her i aften, har til fælles er kærligheden til litteratur, og jeg håber at denne aften kan handle om netop det: At dele store læseoplevelser, sagde kronprinsesse Mette-Marit ifølge det norske kongehus’ hjemmeside i sin tale ved middagsarrangementet.

Læs mere om: