4. dec. 2012
Af af Preben Petersen

Kronprinsesse Mette-Marit ofrede sig for ven i nød

Kronprinsesse Mette-Mari
Kronprinsesse Mette-Marit
Foto: AOP
Kronprinsesse Mette-Marit fløj den halve verden rundt for at passe på nyfødte tvillinger.

Den lille norske avis Haugesunds avis rullede mandag en bemærkelsesværdig historie op om kronprinsesse Mette-Marit godt en måned efter, at hun smed alt, hvad hun havde i hænderne for at hjælpe en ven i nød.

Den mandlige ven, der er ansat ved det norske hof, var kommet alvorligt i klemme. Sammen med sin partner havde han fået tvillinger via en rugemor i Indien, og parret skulle overtage ansvaret for de to små børn på et hospital i Indien, men de kunne ikke få de nødvendige papirer til indrejse. Vennen og hans partner kunne ikke bære tanken om de to nyfødte, der var efterladt alene, så i deres nød kontaktede de kronprinsesse Mette-Marit, der har diplomat-status og derfor ikke behøver at gennemgå kringlet papirarbejde for at komme ind i Indien.

Kronprinsesse Mette-Marit smed alt, hvad hun havde i hænderne - og hendes velkendte skræk for at flyve - og tog af sted. I to dage passede hun de små tvillinger på hospitalet i Indien, inden det lykkedes adoptivforældrene at komme frem.

En journalist fra Haugesunds avis var tilfældigvis på hospitalet og spærrede øjnene behørigt op, da han så den kommende dronning af Norge som barneplejerske for tvillingerne. Mandag kom historien altså for en dag, og kronprinsessen høster stor respekt i Norge for sin gerning.

Læs mere om: