Søndag, 4. oktober 2020 - af Trine Larsen

Norges konge forlænger sygemelding

Kronprins Haakon og kong Harald af Norge
Det Norske Kongehus
Den norske konge, kong Harald, 83, er stadig for syg til at genoptage sine pligter, så kronprins Haakon fortsætter med at tage sig af kongens opgaver. Hoffet har netop meddelt, at kongen forlænger sin sygemelding.

Norges kong Harald har forlænget sin sygemelding. Det meddeler det norske hof i en pressemeddelelse søndag eftermiddag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den 83-årige konge blev fredag den 25. september indlagt med luftvejsproblemer og efter godt fire dage på Rigshospitalet blev kongen udskrevet. Dengang lød det, at kongen ville være sygemeldt indtil den 4. oktober.

Derfor var det også kronprins Haakon, der fredag, sammen med sin mor dronning Sonja, forestod åbningen af Stortinget, der svarer til det danske Folketinget.

Kongen er stadig under udredning, så selvom kongen nu er hjemme fra hospitalet, fortsætter lægerne undersøgelserne.

Endnu er den aldrende monark altså ikke klar til at påtage sig officielle opgaver og derfor må kongens sygemelding forlænges. Denne gang er der imidlertid ingen dato på, hvor længe hoffet regner med, at kongen skal være sygemeldt.

 

Mandag den 5. oktober er der statsråd i Oslo og det vil kronprins Haakon lede i sin fars fravær, ligesom han i den kommende tid vil påtage sig de opgaver, som kongen ellers skulle have udført.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden