22. dec. 2012
Af af Marianne Singer

Norges kongelige holder jul i bjælkehytten

Den norske kongefamilie holder jul i bjælkehytten
Den norske kongefamilie holder jul i bjælkehytten
Foto: AOP
Det tegner til en hyggelig højtid for Norges kongefamilie.

Kong Harald, 75, og dronning Sonja, 75, inviterer i år endnu en gang til traditionel jul i deres elskede vintervilla Kongsseteren ved Oslofjorden.

- Bjælkehytten er som skabt til at fejre julen i - noget, vi i familien ser frem til hvert år. Her stortrives de voksne, børn og børnebørn. Her går vi tur, tegner, leger eller bager, har den norske dronning tidligere udtalt om højtiden på Kongsseteren, der i 1910 blev givet som en folkegave til det daværende norske kongepar, kong Haakon og dronning Maud.

Denne gang har kronprinsfamilien takket ja til at komme og fejre med, hvilket vil glæde kongeparret, da Haakon, 39, Mette-Marit, 39, og deres børn også nogle gange holder jul hjemme på Skaugum i Asker.

Kongefamiliens julekomsammen har faste indslag: Lillejuleaften pyntes det store juletræ, og juledag deltager hele familien i gudstjenesten i Holmenkollens kapel. Kongsseteren er altid smukt pyntet med gammeldags dekorationer i rødt og grønt, hjemmelavede nisser, røde julelys og -stjerner, og selve julemenuen står blandt andet på torsk, helstegt pattegris og plumbudding.

Læs mere om: