10. dec. 2013
Af dkeditorial

Norsk kronprinspar fejrer jul i deres luksus-fjeldhytte

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.
Foto: AOP
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon tager børnene med til deres hytte i Uvdal.

Selv om den norske kongefamilie ikke bliver samlet hjemme hos kong Harald og dronning Sonja til jul, bliver det en helt traditionel jul i det norske kongehus, skriver norske medier.

- Kong Harald og dronning Sonja fejrer julen i Kongsseteren i Oslo sammen med prinsesse Märtha Louise og hendes familie. Kronprinsens familie tilbringer julen i deres hytte i Uvdal, siger kommunikationschef i det norske kongehus, Marianne Hagen til det norske nyhedsbureau NTB.

Selv om kronprins Haakon og Mette-Marit og deres børn holder jul i deres hytte, tager de stadig i kirke juleaften - i Uvdal Kirke.

Sidste gang familien var i deres 150 m2 store fjeldhytte var tilbage i 2009, hvor de også gik i kirke.

Stor million-hytte

Kronprinsparret købte to tomme grunde på fjeldet i 2007 for 3,5 millioner norske kroner. På den 7000 kvadratmeter store grund byggede de en hytte fra bunden, den stod færdig i august 2008 - og parret har ofte været deroppe i forbindelse med højtider.

Den stor T-formede hytte ligger ugeneret, øverst på fjeldet, og der er over 100 meter til nærmeste nabo. Den gode placering kan nydes gennem store panoramavinduer - og får familien lyst til en skitur, er det bare at spænde skiene på - ikke langt derfra er der et stort alpincenter.

Læs mere om: