3. dec. 2013
Af Dorte Quist

Norsk prins vækket med kage på sengen

prins sverre magnus har fødselsdag
Prins Sverre Magnus og kronprins Haakon.
Foto: All Over Press
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakons søn, prins Sverre Magnus, fylder otte år i dag.

I dag d. 3. december fylder prins Sverre Magnus otte år, og traditionen tro i det norske kongehus, blev han vækket i morges med kage på sengen.

Da kronprinsesse Mette-Marit fyldte 40 år i august, røbede hun i et interview, at det er en familietradition, at den som har fødselsdag - "bursdag" på norsk - altid får serveret hjemmebagt kage på sengen.

-Hele familien kommer ind med hjemmebagt kage og sjove gaver, og det er den dejligste start på dagen. Haakon bager kage på min fødselsdag hvert år. Brownies, men det må I ikke sige til nogen, fortalte kronprinsesse Mette-Marit i et interview på norsk P3.

Efter kronprinsparrets ønske er prins Sverre Magnus' fødselsdag ikke officiel flagdag ligesom hans storesøster Ingrid Alexanders fødselsdag er.

Prinsen, som går på Jansløkka Skole, får formentlig stor familie-rykind i aften. I hvert fald plejer både bedsteforældre, tanter og onkler, faddere og gode venner at dukke op i hobetal, når et af kronprinsparrets tre børn har fødselsdag. Og så er det ikke usandsynligt, at han får "kunst" i gave af sin farmor, dronning Sonja.

Dronning Sonja har nemlig fortalt i sin biografi "Dronningen", hvordan hun bevidst inspirerer sine børnebørn til at blive kunst-entusiaster som hun selv er.

- Børnebørnene har fået hver sin kunstmappe af mig, og så er jeg begyndt at give dem kunst på fødselsdagene og andre anledninger. Meget gerne grafik, fortæller dronningen i bogen.

Læs mere om: