Nu taler kronprins Haakon: Vi var lidt urolige

Kronprins Haakon

Kronprins Haakon

Foto: Ritzau Scanpix
Kronprins Haakon sætter nu ord på, hvordan det var at få godt nyt efter operationen, og hvordan kong Harald har det nu.

Kronprins Haakon var søndag til festgudstjeneste i Trondheim – en opgave, hans far kong Harald skulle have været på, men på grund af kongens hjerteoperation måtte kronprinsregenten træde til.

Til denne begivenhed kunne kronprins Haakon også sætte et par ord på, hvordan 80-årige kong Harald har det efter operationen i fredags, hvor han fik udskiftet en hjerteklap.

Har det godt

- Han har det godt, lagde kronprins Haakon ud i et interview til NRK.

- Jeg vil gerne have lov til at takke hele teamet fra sygehuset med Bjørn Bendz (kongens livlæge, red.) i spidsen, som har lavet et utroligt fint stykke arbejde. Det er meget imponerende. Vi vidste jo, at de var meget dygtige, men alligevel var det meget dejligt at få at vide, at det var gået godt. Både lægen og min far er tilfredse – og i god bedring ser det ud til, sagde kronprins Haakon med et stort smil.

Var lidt urolig

Ifølge NRK fortalte kronprins Haakon ligeledes, at kongefamilien fulgte spændt med, selvom der ikke var nogen stor risiko forbundet med indgrebet. Ifølge mediet sagde kronprinsen også, at det var en stor lettelse, at det gik godt, for de var blevet lidt urolige. 

Kronprins Haakon er kronprinsregent, mens kong Harald er sygemeldt. Derfor har kronprinsregenten overtaget alle kongens opgaver, indtil han er på benene igen. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden