11. jun. 2010
Af af Jan Bergman

Prinsesse Märtha Louise: Mit normale liv som kongelig

Prinsesse Märtha Louise
Prinsesse Märtha Louise
Foto: Alex Tran
Prinsesse Märtha Louise fortæller i et nyt interview om hvordan hun selv oplever sit liv som husmor og kongelig.

Prinsesse Märtha Louise kombinerer en travl hverdag som kongelig, forfatter, kursusleder i egen virksomhed og mor til tre døtre.

Som kongelig person mener prinsessen ikke selv, hun lever specielt privilegeret, og opfattelsen af, at hun får masser af støtte til børnene og egen hushjælp, stemmer ikke med virkeligheden, udtaler prinsessen i et interview med Svensk Damtidning.

- Der er ikke så store forskelle i Norge. Jeg har altid kunnet omgås folk fra forskellige samfundslag.

- Det er ikke sådan, at jeg bor på et slot eller har en kæmpe bolig - jeg bor i et hus ude i skoven, fortæller Märtha Louise og uddyber nærmere:

- Jeg får hjælp til børnene, det gør jeg. Men det er kun, når vi ikke selv er til stede. Ellers passer jeg dagligt børnene og henter og bringer til skolen.

Prinsessen ser egentligt mere sig selv som mor og ægtefælle til manden og forfatteren Ari Behn end som en kongelig person med hof og hjælpende folk til alle de daglige gøremål.

- Jeg foretager selv indkøb i forretninger osv. Det er mere normalt, end man umiddelbart tror, mener Märtha Louise, der er mor til døtrene Maud Angelica, 7, Leah Isadore, 5, og Emma Tallulah, der fylder 2 år den 29. september.

Men i næste uge træder Märtha Louise dog gerne ind i rollen som prinsesse, for da skal hun deltage ved kronprinsesse Victoria og Daniels bryllupsfejring i Stockholm.

Læs mere om: