Lørdag, 18. februar 2023 — af Marianne Singer

Prinsesse Märtha Louise og døtrene blev efterladt i chok og med en kæmpe sorg: Der er ikke noget, som kan blive værre end det

Prinsesse Märtha Louise
Prinsesse Märtha Louise under mødet med BILLED-BLADET, hvor hun også gav sig tid til at vise nye styles frem fra sin Hést-kollektion.
Foto: Hanne Juul
Eksmanden Ari Behns selvmord efterlod prinsesse Märtha Louise og hendes døtre i chok og med en kæmpe sorg. I et eksklusivt interview med BILLED-BLADET åbner det norske kongepars datter op om den svære tid efter Aris død, og fortæller, hvordan hun fik glæden tilbage med blandt andet tøjfirmaet Hést.

Prinsesse Märtha Louise fortæller i et nyt stort interview om den kæmpe sorg, som ramte hende og hendes døtre, efter at eks-manden og børnenes far, Ari Behn, i julen 2019 tog sit eget liv.

- Efter Aris død gik det meget ned ad bakke, i hvert fald de første to år. Det var helt forfærdeligt. Når nogen begår selvmord, tager det tre til otte år at komme sig. Sådan er det for alle, det skal man huske! Så du skal turde at tage den tid, du har behov for, til at gå det igennem og være i det, forklarer hun blandt andet i interviewet, hvor hun også kommer ind på, hvordan blandt andet arbejdet med hendes tøjfirma Hést, som hun har med veninderne Anne-Kari Bøhaugen og Monica Helen Sundt Utne, gav hende glæden tilbage i livet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

Det værste

Undervejs kommer hun desuden ind på begrebet ”Post traumatisk growth” (vækst, red.). 

- Det, man ikke dør af, vokser man af. Min mormor sagde altid: ”Det er ikke, hvordan man har det, men hvordan man tager det”. Man kan gå fra post traumatisk stress til post traumatisk growth, hvor du lærer af dine traumaer og det, du går igennem, og hvor du bliver stærkere og kommer styrket ud af det. Og nu har jeg oplevet det værste. Der er ikke noget, som kan blive værre end det, så nu kan jeg klare hvad som helst, lyder det fra hende. 

Børnene er vigtigst

- Det er rigtig dejligt at se, at børnene har klaret det fint og fundet fodfæste, efter at deres far er død. At de finder deres vej. Durek (prinsessens forlovede, Shaman Durek, red.) siger, at når nogen dør i en familie, går energien videre til næste generation. Og det ser jeg meget tydeligt hos børnene, for det var ligesom ”kapow”, så fandt de deres ståsted, siger prinsessen.

Klarer sig flot

19-årige Maud Angelica arbejder med mental sundhed og kunst og har lige haft en udstilling, hvor hun bortauktionerede to billeder til velgørenhed.

Leah Isadora på 17 år har lige vundet den norske influencerpris Vixen-prisen i kategorien ”Beauty” for anden gang og 14-årige Emma  Tallulah er en aktiv og dygtig rytter i fritiden.

– De har det godt, og det er det vigtigste for mig. Jeg er meget stolt af dem, siger Märtha Louise og er tydelig rørt.

Du kan se nye fantastiske billeder af prinsesse Märtha Louise i tøj fra Hést-kollektionen og læse hele det store eksklusive interview i det nye nummer af BILLED-BLADET. 

Billed-Bladet nr. 7. På gaden torsdag d. 16. februar.
Foto: Billed-Bladet

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden