Prinsesse Märtha Louise skal skilles

Foto: All Over/BILLED-BLADET
Den norske prinsesse Märtha Louise har længe kæmpet for sit 14 år lange ægteskab med forfatteren Ari Behn, men parret ser nu ingen anden udvej end at lade sig skille. Det meddeler det norske kongehus i en netop udsendt pressemeddelelse.
Det norske kongepars datter, prinsesse Märtha Louise har i dag meddelt, at hun og ægtemanden gennem 14 år, forfatteren Ari Behn skal skilles.
 
Meddelelsen om det triste brud kommer gennem det norske kongehus, som sent fredag eftermiddag udsendte en officiel pressemeddelelse om ægteskabets ophør. Parret har sammen tre døtre, Maud Angelica, 13, Leah Isadora, 11 og Emma Tallulah, 7, som bliver boede hos deres mor i Lommedalen.
 

Børnene har brug for tid

Samtidig med nyheden om, at ægteskabet ophører, har prinsessen udtalt, at parret dog forbliver sammen om forældrerollen. Samtidig beder hun om, at familien i denne sårbare periode, især for børnenes skyld, får ro til at få fodfæste i situationen.
- Børnene behøver tid til at fordøje, sørge og finde nyt fodfæste - hver for sig. Vi er også bare mennesker, fastslår prinsesse Märthe Louise og fortæller videre, at hun og Ari Behn har forsøgt alt, hvad der står i deres magt for at få ægteskabet til at fungere.
 
 
- Det er usigelig trist for os begge at opdage, at vejen videre ikke går sammen på den måde, den plejede. Vi er som så mange andre vokset fra hinanden - til steder hvor vi ikke længere mødes, som vi før gjorde. Det er forfærdeligt at opleve, at der ikke mere er noget, vi kan gøre. At vi har prøvet alt over lang tid, og at vi alligevel ikke kan mødes der, hvor vi plejede, gør, at det er umuligt for os at fortsætte, siger prinsessen i pressemeddelelsen og fortsætter.
 
- Vi føler skyld fordi vi ikke længere klarer at skabe den trygge fælles havn, vores børn fortjener. Men vi håber og tror, at vi klarer at holde fast i venskabet gennem dét, som nu ligger foran os.
 

Kongeparret sørger over skilsmissen

Parret, der blev gift i 2002, får også officiel støtte af kongeparret, der begræder situationen, men støtter begge parters beslutning.
 
- Der er mange som berøres, når et ægteskab går i opløsning. Det er sørgeligt og trist - også for os, som er i nærheden. Vi er glade for Ari og er taknemmelige for alt det, vi som familie har oplevet sammen, skriver kongeparret, der også slår fast, at svigersønnen ikke ryger ud i kulden.
 
- Vi vil også i fremtiden have et godt forhold til Ari, skriver kong Harald og dronning Sonja i meddelelsen om datterens skilsmisse.
 
Ari Behn har endnu ikke kommenteret skilsmissen, men det menes, at han vil bosætte sig nær børnene, så han på den måde er en del af deres hverdag.
 
Kort efter sit bryllup afgav prinsesse Märtha Louise sin kongelige titel som Hendes kongelige Højhed, og afstod ligeledes fra at få apanage. I dag ejer prinsessen sin egen virksomhed og det er den, hun lever af.
 

SE BILLEDERNE: Midsommerstemning hos den norske kongefamilie

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden