Prinsesse Märtha Louises datter deler kæmpe glæde

Prinsesse Märtha Louise sammen med Maud Angelica. 

Prinsesse Märtha Louise sammen med Maud Angelica. 

Foto: Ritzau Scanpix
For prinsesse Märtha Louises ældste datter, Maud Angelica, 17, var det en kæmpe glæde at modtage en helt særlig pris.

Det var en overvældet og strålende glad Maud Angelica, der sidste weekend blev kåret til "Årets modigste kvinde" af det norske magasin Tara på baggrund af den dybt rørende tale, hun holdt ved sin far Ari Behns begravelse i Oslo domkirke i januar.

Ari Behn tog sit eget liv første juledag sidste år efter længere tids psykisk sygdom.

Kæmpe glæde 

Efterfølgende har prinsesse Märtha Louises datter delt sin kæmpe glæde over prisen på sin personlige Instagram-profil. 

"Jeg kan ikke beskrive eller udtrykke, hvor meget det betyder for mig! Og hvor meget jeg værdsætter al den ros og kærlighed og støtte!❤️❤️❤️ Jeg er så taknemmelig, at jeg har opnået noget og kan hjælpe mennesker! Jeg er fuldstændig overvældet og uden ord! Tak til alle for alt og jeg elsker jer alle!💝💘💖💞💓💕💗," lyder det fra Maud Angelica på sin Instagram-profil.

Vigtig tale

Her forklarer hun også, hvorfor hun holdt den nu legendariske tale, hvor hun talte om vigtigheden af at forebygge selvmord.  

"På denne profil har jeg normalt fokus på min kunst mere end hvem jeg er i det virkelige liv. Men for alle dem, der ikke ved, hvem jeg er, lad mig introducere mig selv! Mit navn er Maud Angelica Behn!❤️❤️❤️ Min far er @ari.behn og min mor er @iam_marthalouise! I går vandt jeg prisen for at være dette års modigste kvinde i Norge! Jeg vandt den, fordi jeg i januar holdt en offentlig tale ved min fars begravelse (eftersom min far er en kendt forfatter/kunstner i Norge, var det offentligt), hvor jeg sagde farvel til ham og ærede ham, men jeg talte også om psykiske sygdomme og bad folk om at bede om hjælp. Eftersom min far begik selvmord, havde jeg en særlig indsigt. Eftersom jeg er del af den kongelige familie, ville jeg benytte denne mulighed og min position til at gøre noget godt! Og også få noget ud af den sorg, som mig og min familie gik igennem og hjælpe andre! Forhåbentlig så nogle derude kan undgå det, som jeg og min familie oplevede! Eller føle sig mindre alene, hvis de ulykkeligvis har måttet opleve noget lignende." skriver hun.  

Modtaget anden pris

Maud Angelica modtog tidligere på året allerede en anden pris for sin åbenhed omkring psykiske lidelser og selvmord i mindetalen til sin far.

Det var National Forum for Emergency Psychiatrys pris, der hvert år går til en eller flere mennesker, der har bidraget til at skabe fokus på emnet.

BILLED-BLADET har fået lov at dele opslaget.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden