25. maj. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Rørende video: Kronprinsesse Mette-Marit hylder sin mor

Kronprinsesse Mette-Marit
Kronprinsesse Mette-Marit
Foto: Mega
Norges kronprinsesse Mette-Marit har i en helt særlig anledning hyldet sin elskede mor. Det sker i en ny video.

Norges kronprinsesse Mette-Marit elsker at læse bøger, og hun gør en aktiv indsats for at sætte fokus på litteraturens styrke.

For Mette-Marit er det vigtigt at gøre opmærksom på, at man via bøger kan få åbnet sin verden og lære nyt.

Kronprinsessen har i et nyt opslag på det norske kongehus’ sociale medier fortalte lidt om, hvordan hun fik øjne og ører åbnet for bøgernes eventyrlige univers.

Kronprinsesse Mette-Marit hylder sin mor

Under overskriften ”Min læsehelt” sender Mette-Marit med rørende ord i en video en hilsen og hyldest i retning af sin elskede mor Marit Tjessem.

Marit Tjessem
Marit Tjessem
Foto: Martin Høien

- Alle har behov for at have en læsehelt. Min læsehelt er min mor. Da jeg var lille, læste hun for mig næsten hver aften, siger kronprinsesse Mette-Marit i videoen og fortsætter.

Læste op for Mette-Marit

- Hun læste litteratur, som passer til børn, og noget som passede til nogen, som var meget ældre end mig, da jeg var lille. Og det tror jeg er en af grunden til, at jeg blev så glad for at læse. Grunden til, at folk har brug for læsehelte er, fordi vi har behov for at forstå betydningen af, hvad litteraturen kan give vores liv, lyder det fra kronprinsessen.

Landsdækkende kampagne

Den norske kronprinsesse præsenterede sin læsehelt som et led i en norsk kampagne, der skal sætte fokus på litteraturens betydning for alle i det norske samfund.

Læs mere om: