Søndag, 20. september 2015 - af af Marianne Singer

SE BILLEDERNE: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits plaskvåde tur

Det norske kronprinspar måtte finde regnjakker og paraplyer frem under deres årlige fylkestur, der denne gang gik til Akershus.

Det var atter med højt humør og sprudlende energi, at kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit drog afsted på årets fylkestur i Norge.

Og selv om det flere gange regnede voldsomt under det tre dage lange besøg, lagde det ikke en dæmper på kronprinsparrets entusiasme.

Allerede da de ankom til første stop i Drøbak havn, øsede det ned.

LÆS MERE: Den norske kronprinsfamilie fejrer Norges nationaldag

Kronprinsparret mødte nissebørn

Alligevel kom parret hurtigt i julestemning, da de i Drøbak by mødte julenissebørn i Nordens eneste helårs julehus.

Efter at have besøgt udvalgte steder i byen gik det hurtigt videre til Oppegård kommune, hvor kronprins Haakon morede sig med at tage en selfie med sin prinsesse på den lokale isfabrik Kulinaris i Kolbotn.  

Både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er meget interesserede i friluftsliv og hyggede sig med en lille vandretur på en natursti ved Tårnåsen skole.

Kronprins Haakon holdt tale

Turen sluttede i Kolben, hvor kronprins Haakon holdt en fin tale efter at havde talt med repræsentanter fra lokale virksomheder.

- Når kronprinsessen og jeg rejser rundt i Norge, møder vi ofte lokalt næringsliv. Møderne gør os optimistiske – selvom vi ved, at der venter os tider med en del omstillinger, lød det blandt andet fra ham.

På dag to kom parret til Nannestad kommune, hvor de hilste på børn, unge og frivillige, som gør en stor indsats for integration og derudover besøgte forskellige skoler.

Kronprinsparret inviterede ind på Kongeskibet

Parret drog derefter videre til Gjerdrum kommune og Fet kommune, hvor kronprinsparret lyttede interesseret til et foredrag om træfældning og tømmertransport på Fetsund Lenser museum.

Om aftenen var det tid til at finde det pæne tøj frem, da kronprinsparret senere på aftenen inviterede til en modtagelse på Kongeskibet Norge, der var parrets base under besøget.

Dagen efter sluttede turen i Nittedal kommune.

Kronprinsparret trodsede vådt vejr

Her regnede det også, men det hindrede ikke lokale børn i at møde ved Sørli skole for at tage imod de fornemme gæster med viftende flag.

Også kronprinsparret trodsede det våde vejr, og begav sig sammen med Nittedal Idrettslag samt den tidligere olympiske mester Bente Skari ud i skoven.

Efter et besøg på den historiske gården Aas i Hakadal takkede kronprins Haakon på vegne af ham og kronprinsessen for den fine velkomst, de havde fået i Akershus:

- Så er vores fylkestur desværre slut for i år. Vi sidder tilbage med gode indtryk fra de seks kommuner vi har besøgt i Akershus: Natur og kultur, næringsliv og uddannelse, frivillighed og skaberkraft. Vi er taknemmelige for at møde så mange flinke folk, sagde han. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden