Tirsdag, 29. december 2015 — af Luise Marie Bekker

Se kong Harald og dronning Sonja på TV: Regentpar i 25 år

Kong Harald og dronning Sonja.
Kong Harald og dronning Sonja.
Foto: AOP
Til januar er det 25 år siden, kong Harald blev konge af Norge, og i morgen viser NRK første afsnit af en dokumentarserie om ham og dronning Sonja.

Den 17. januar 2016 fejrer Norge deres kong Harald og dronning Sonja.

Den dag er det 25 år siden, kong Harald besteg Norges trone, men allerede i morgen aften, onsdag, viser den norske TV-kanal NRK1 det første af syv afsnit i en serie om kong Harald og hans udkårne dronning Sonja: "Konge og dronning i 25 år".

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Harald og Sonjas hemmelige kærlighed

Det første afsnit handler om regentparrets kærlighed og deres kamp for at få hinanden. Deres forhold var hemmeligt i ni år, inden de endelig kunne sige ja til hinanden, og det fortæller de åbent om i dokumentaren.

- Jeg var glad for Sonja Haraldsen, men jeg havde også dårlig samvittighed over for min far og Norge. Jeg gjorde ligesom noget forkert, og jeg havde dårlig samvittighed over at gøre noget, jeg ikke burde gøre, siger kong Harald i dokumentaren ifølge avisen VG.

Mødte hård modstand

Regentparret, der i dag begge er 78 år, mødtes allerede som 14-årige, men først otte år senere opstod den stærke kærlighed, der ikke kunne skille dem ad.

De mødte hård modstand fra både den daværende kong Olav, norske politikere og den norske presse: Det var utænkeligt, at den daværende kronprins Harald skulle gifte sig borgerligt!

Men den 29. august 1968 var det præcis det, han gjorde, da han gav sit ja til Sonja Haraldsen i Oslo Domkirke.

Det første, timelange afsnit af "Konge og dronning i 25 år" vises i morgen, onsdag, klokken 19.45 på NRK1, og de efterfølgende afsnit bliver vist hver torsdag fra 7. januar.

Kronprinsesse Sonja og kronprins Harald.
Foto: All Over

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden