25. jul. 2011
Af af Jan Bergman

Sorg i kongehuset: Kronprinsesse Mette-Marits stedbror dræbt på Utøya

Kronprinsesse Mette-Marit
Kronprinsesse Mette-Marit
Foto: AOP
Kronprinsesse Mette-Marit har fået tragedien fra Utøya helt ind på livet – hendes egen stedbror var blandt de første ofre, da skuddene faldt på den skæbnesvangre dag i sidste uge.

51-årige Trond Bernsten arbejdede som frivillig, civil vagt på den politiske ungdomsorganisations sommerlejr på øen. Med sig til arrangementet havde han sin 10-årige søn.

Vidner fortæller, at Trond Bernsten var den anden person, der blev skudt og dræbt.

Han kastede sin 10-årige søn i sikkerhed bag to piger, da Anders Breivik, der var klædt ud som politimand, skød en ung pige som den første, skriver vg.no.

Før skudepisoden begyndte, havde de unge på øen hørt om bomben i Oslo centrum. Det gjorde mange af dem urolige, og flere ville gerne hjem fra øen.

- Trond ringede hjem til sin samlever og fortalte, der var mange bekymrede unge, der ville rejse fra øen. Han fortalte, han ville samle de unge og danne et overblik over situationen, siger hans tidligere advokat Torkil Røseid. Det var sidste gang, han talte med sin samlever.

Faderen til Trond Berntsen, Rolf Bernsten, blev gift med kronprinsesse Mette-Marits mor, Marit Tjessem, i 1994. Rolf Bernsten døde i 2008 efter en længere sygdomsperiode. Mette-Marit havde et nært forhold til sin stedfar og havde rollen som reservebedstefar for hendes søn Marius, skriver vg.no.

Kronprinsessens tanker går til hans nærmeste familie, oplyser hoffet til den norske avis VG.

Læs mere om: