17. jan. 2021
Af Christinna Braun

Stor dag for Harald og Sonja: Det fylder os med uendelig glæde

Dronning Sonja og kong Harald. 
Dronning Sonja og kong Harald.
Foto: Ritzau Scanpix
Kong Harald og dronning Sonja kan den 17. januar fejre 30-års regeringsjubilæum.

For Norges kong Harald og dronning Sonja er den 17. januar 2021 en stor dag. De kan fejre, at det er 30 år siden, de blev kongepar.

Fejringen ville højst sandsynligt være blevet noget større, hvis ikke coronavirus hærgede verden over, men kong Harald og dronning Sonja så stadig vigtigheden i at takke det norske folk for deres ”rejse” gennem 30 år.

Det gør de på det norske kongehus' hjemmeside.

Læs deres flotte hilsen til det norske folk her:

”Den 17. januar har vi været landets kongepar i 30 år. Det fylder os med taknemmelighed.

Vi har fået lov til at følge Norge og det norske folk gennem en spændende udvikling.

Vi tænker med glæde tilbage på flere hundrede rejser og besøg rundt i vores smukke land gennem årene. Vi mindes møder med mennesker – på fjeldtoppe og vidder, ved kysten og i dybe skove, i by og i bygd. Vi har mødtes i alt slags vejr, under alle slags forhold. Vi har delt både gode, morsomme oplevelser – og triste og vanskelige.

Vi er dybt taknemmelige for, at vi altid bliver taget så varmt og gæstfrit i mod, når vi kommer på besøg – uanset hvilken anledning.

Vi oplever et folk som i hele sin mangfoldighed udviser kreativitet, mod og udholdenhed. Som ser muligheder – og som fremfor alt bekymrer sig om hinanden. Over hele Norge møder vi mennesker med en dyb kærlighed til sin hjemby, sit lokalmiljø og sine medmennesker.

Det fylder os med uendelig glæde og stolthed.

Tak for at følge med på rejsen så langt!”

Læs mere om: