30. nov. 2020
Af Marianne Singer

Stort interview med kronprins Haakon: Sådan vil jeg være konge

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.
Foto: Martin Høien
Kronprins Haakon afslører i stort interview med norsk TV2 sine tanker omkring engang at skulle være konge.

Det er en åben og ærlig kronprins Haakon, 47, der i et interview med norsk TV2 deler sine tanker omkring engang at skulle være konge af Norge.

I interviewet beskriver han sin far, kong Harald, 83, som sjov og let at være glad for, samtidig med, at han indrømmer, at der er noget at leve op til, når han en dag skal tage over.

- Men jeg må gøre det på min måde. Jeg må jo prøve at være mig selv, så bliver det meget nemmere, lyder det fornuftigt fra ham til TV2.

Meget forskellige

Kronprins Haakon understreger desuden, at han nok bliver en anden konge end sin far, fordi de har så forskellige personligheder.

Men ellers ser han også sin far som meget uformel, som han også selv er, uden dog at have noget imod den mere seriøse side af den kongelige rolle som for eksempel brug af korrekte titler.

Gode snakke

I interviewet kommer kronprins Haakon også ind på, at han ikke bryder sig om at tænke for meget på, at hans forældre en dag går bort, fordi han holder så meget af dem.

Allerede tilbage i 1990'erne havde kronprins Haakon mange gode snakke med sin far om, at han en dag skulle være konge, fortæller han endvidere.

Talt med sine børn

Og så har kronprins Haakon også haft lignende snakke med sine egne børn, prinsesse Ingrid Alexandra, 16, og prins Sverre Magnus, 14.

https://imgix.billedbladet.dk/48a4f6a3cba8d02a4e4369a4a8ec76135c04d66a11e8a_0.jpg
Prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra.
Foto: Julia Naglestad / Det kongelige hoff.

Kronprins Haakon åbnede op om sine tanker omkring engang at skulle være konge, mens han i august henover tre dage gik den såkaldte Flygtningerute fra Oslo til den svenske grænse, som mange nordmænd benyttede, da de flygtede fra nazisterne under anden verdenskrig.

Læs mere om: