20. jul. 2018
Af Ulrik Ulriksen

TILLYKKE: Kronprins Haakon fylder 45 år

Kronprins Haakon.
Kronprins Haakon.
Foto: Gomnæs / Det kongelige hof
Norges populære kronprins Haakon nyder sommeren med familien, og i dag kan han fejre sin 45-års fødselsdag.

I dag er det 45 år siden, at Norges kronprins Haakon kom til verden på rigshospitalet i Oslo.

Haakon fejrer sin fødselsdag helt privat sammen med sin kronprinsesse Mette-Marit og deres to børn, Ingrid Alexandra og Sverre Magnus.

Normalt hygger den norske kronprinsfamilie sig både i det sydlige Norge og det sydlige Europa i løbet af sommeren, og sådan er det sikkert også i år.

Haakon og Mette-Marit til hippiefest

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit varmede faktisk op til sommerferien i Danmark, da de var til kronprins Frederiks hemmelige 50-års fødselsdagsfest i Fredensborg.

Her var der festival-tema og herlig hippie-hygge i Kancellihusets baghave ved Fredensborg Slot.

Haakon og Mette-Marit er meget nære venner af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, der også var gæster hos de norske kongelige, da Haakon fyldte rundt for fem år siden.

Imponerede Mary og Frederik

Da Haakon fejrede 40-års fødselsdag i Norge, var der også festival-tema og afslappet sommerstemning på programmet i baghaven i Skaugum. Det var noget, som fødselaren og alle hans gæster nød fra start til slut.

Et af højdepunkterne til Haakons 40-års fest var hovedpersonens ankomst til det royale party.

Kronprins Haakon kastede sig ud af en flyver over Skaugum og landede i haven efter en skøn svævetur med faldskærm. Det imponerede alle. Heriblandt altså kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Læs mere om: