25. aug. 2016
Af Marianne Singer

TILLYKKE: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fejrer 15-års bryllupsdag

kronprinsesse mette-marit
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
De måtte kæmpe hårdt for deres kærlighed. Men alt endte godt og torsdag fejrer kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit 15-års bryllupsdag.
Det vakte megen debat i Norge, da landets kronprins Haakon havde forelsket sig i den enlige mor Mette-Marit Tjessem Høiby, der havde en lidt broget fortid. Men kronprins Haakon holdt fast i sin søde kæreste, og den 1. december 2000 bekendtgjorde hoffet kronprins Haakons forlovelse med Mette-Marit. SE BILLEDERNE: Blomstrende norsk kongefamilie

Folket åbnede deres hjerter for kronprinsesse Mette-Marit

Svigerforældrene, kong Harald og dronning Sonja, havde for længst budt Mette-Marit velkommen i den kongelige familie, og efterhånden åbnede også folket deres hjerter for hende. Det var derfor et lettet og lykkeligt brudepar, der den 25. august 2001 trådte ind i Oslo Domkirke. Torsdag har kronprins Haakon og kronprinsesse Haakon således været gift i 15 år, og de virker stadig lige forelskede.

Enkel brudekjole i silke

Til brylluppet i 2001 bar kronprinsesse Mette-Marit en smuk og majestætisk i en enkel kjole designet af Ove Harder Finseth i samarbejde med bruden selv og syersken Anna Bratland. Kreationen var syet i elfenbensfarvet, tyk silkecrepe med korsetliv og 125 meter silketyl draperet ud over nederdelen. Blandt de 800 gæster var familien, venner, kongelige gæster, officielle repræsentanter og selvfølgelig Mette-Marits fire-årige søn, Marius Borg Høiby, der agerede brudesvend.

Kronprins Frederik var forlover

Det ærefulde hverv som forlover havde kronprins Haakon tildelt sin gode ven kronprins Frederik. For brudeparret var den efterfølgende køretur gennem Oslo til slottet i en åben sort Lincoln Cabriolet et sandt triumftog. Og jublen ville slet ingen ende tage, da Mette-Marit på slottets balkon tog lille Marius op på armen, mens kronprinsparret vinkede til de mange fremmødte.
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon
Foto: All Over

Læs mere om: