Fredag, 25. august 2017 - af Marianne Singer

TILLYKKE: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fejrer 16-års bryllupsdag

kronprinsesse mette-marit
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon. 
Foto: AOP
Kronprins Haakon har en enkelt opgave på sin bryllupsdag fredag med kronprinsesse Mette-Marit, men ellers tid til at hygge om sin hustru.

De måtte kæmpe hårdt for deres kærlighed, men alt endte lykkeligt, og kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kan fredag fejre deres 16-års bryllupsdag.

36 DEJLIGE BILLEDER: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits romantiske bryllup

Kronprins Haakon har denne store dag kun en enkelt opgave i kalenderen, når han kl.11 repræsenterer sin far, kong Harald, der på det tidspunkt er i USA, ved et statsråd på slottet.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Svær begyndelse 

Det norske kronprinspar nyder et dejligt familieliv i Oslo-forstaden Skaugum med børnene prinsesse Ingrid-Alexandra, 13, og prins Sverre Magnus, 11.

Marius Borg Høiby, 20, der er kronprinsesse Mette-Marits søn fra et tidligere forhold, bor for tiden i USA.  

Men det var ikke nemt for kronprinsparret i begyndelsen af deres forhold. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det vakte voldsom debat i Norge, da det i slutningen af 1999 kom frem, at landets kronprins havde forelsket sig i den enlige mor, Mette-Marit Tjessem Høiby.

Og det gjorde det ikke nemmere for det nyforelskede par, at Mette- Marit i flere år havde haft kontakt med festmiljøer, hvor der blev brugt stoffer.

Nyd billederne fra kronprins Haakon og Mette-Marits bryllup i galleriet herunder:

GALLERI: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits bryllup

  Åbnede deres hjerter for kronprinsesse Mette-Marit

Men kronprins Haakon holdt fast i sin karismatiske kæreste, og den 1. december 2000 bekendtgjorde hoffet Haakon og Mette-Marits forlovelse.

Svigerforældrene, kong Harald og dronning Sonja, havde for længst budt Mette-Marit velkommen i den kongelige familie, og også folket åbnede lidt efter lidt deres hjerter for Mette-Marit.

Lykkeligt brudepar

Det var derfor et lettet og lykkeligt brudepar, der den 25. august 2001 trådte ind i Oslo Domkirke med Mette-Marits fireårige søn, Marius Borg Høiby, som brudesvend.

Bruden var smuk og majestætisk i en enkel kjole med stor halsudskæring og lange ærmer designet af Ove Harder Finseth i samarbejde med bruden selv og syersken Anna Bratland.

Men især den flotte, lange brudeløber vakte opsigt med de farverige orkideer, hortensia, roser og bjørnegræs, der blev holdt sammen af perler samt sølv- og kobbertråde.

Kronprins Frederik var forlover

Det ærefulde hverv som forlover havde kronprins Haakon tildelt sin gode ven, kronprins Frederik.

For brudeparret var den efterfølgende køretur gennem Oslo til slottet i en åben sort Lincoln Cabriolet et sandt triumftog.

Og jublen ville slet ingen ende tage, da Mette-Marit på slottets balkon tog lille Marius op på armen, mens kronprinsparret vinkede til de mange fremmødte.

 

     

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden