19. aug. 2020
Af Malan Joensen

TILLYKKE: Kronprinsesse Mette-Marit bliver 47 år

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.
Arkivfoto: Jørgen Gomnæs/Det kongelige hoff.
Norges kommende dronning har fødselsdag i dag.

Onsdag 19. august bliver kronprinsesse Mette-Marit 47 år, og på trods af at coronavirussen stadig sætter visse begrænsninger for festivitas, vil familien helt sikkert sørge for at give Mette-Marit en flot fejring alligevel.

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon har henover foråret og sommerens nedlukning passet arbejdet hjemmefra Skaugum med brug af videomøder, samtidig med at børnene prinsesse Ingrid Alexandra, 16, og prins Sverre Magnus, 14, har passet deres skole hjemmefra.

I dag har både kronprinsen og dronning Sonja officielle opgaver på programmet.

Ifølge kongehusets hjemmeside skal kronprins Haakon modtage HL-Centrets direktør Guri Hjeltnes og rådgiver Sigurd Stenwig ved Hjemmefrontmuseet klokken 11.00, og dronning Sonja skal i Oslo Konserthus klokken 19.00 til Oslo-filharmoniens sæsonåbning.

Det tyder på, at en eventuel fødselsdagsmiddag om aftenen bliver uden svigerforældrene.

Mette-Marits ældste søn Marius Borg Høiby, 23, købte i januar bolig i den norske by Tønsberg med sin kæreste Juliane Snekkestad, men om frygten for coronavirus gør, at han nøjes med at lykønske sin mor med fødselsdagen på afstand, eller om han rejser til Skaugum for at være med til fejringen, vides ikke.

Læs mere om: