19. aug. 2015
Af Lene Skriver Bak

TILLYKKE: Kronprinsesse Mette-Marit fylder 42

Den norske kronprinsesse Mette-Marit kan onsdag fejre sin 42-års fødselsdag.

Norges smukke kronprinsesse Mette-Marit har ingen officielle pligter på sin 42-års fødselsdag og man kan håbe, at kronprinsessen får mulighed for at blive fejret af sin mand, kronprins Haakon og børnene Marius, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus.

Kronprinsesse Mette-Marit blev født 19. august 1973 i Kristiansand og fik navnet Mette-Marit Tjessem Høiby.

Inden hun mødte kronprins Haakon giftede hun sig med Morten Borg, som hun i januar 1997 fik sønnen Marius med.

De to blev dog skilt, og den 25. august 2001 kunne Mette-Marit ved et storslået og smukt bryllup give sit ja til kronprins Haakon og dermed blive Norges kronprinsesse.

LÆS MERE: Kronprinsesse Mette-Marit tager litteraturtoget igen

Kronprinsesse Mette-Marit fik rørende tale fra svigerfar

Hverken kronprins Haakon eller kronprinsesse Mette-Marit har lagt skjul på, at de måtte kæmpe for at få lov at få hinanden, og der var meget tale om den almindelige pige, der måske, måske ikke var god nok til at få kronprinsen.

Derfor var det et rørende øjeblik, da kronprinsens far, kong Harald, i sin bryllupstale til parret sagde til sin nye svigerdatter, at hun var "en ualmindelige pige".

Efter brylluppet har kronprinsparret kunnet byde velkommen til to skønne børn, prinsesse Ingrid Alexandra, der kom til verden i januar 2004 og lillebror prins Sverre Magnus, der er født i december 2005.

Læs mere om: