22. sep. 2021
Af Marianne Singer

Tillykkke med de 50 år: Her fejrer Märtha Louise sin runde dag

Prinsesse Märtha Louise. 
Prinsesse Märtha Louise.
Foto: Sven Gj. Gjeruldsen/ Det kongelige hoff
Prinsesse Märtha Louise fejrer onsdag sin 50-års fødselsdag i helt særlige rammer og med mennesker, der betyder meget for hende.

Prinsesse Märtha Louise fylder onsdag 50 år og bliver i den anledning fejret stort.

Således bekræfter det norske hof, at prinsesse Märtha Louise fejrer sin runde dag hjemme i Norge sammen med sine nærmeste.

Hjemme hos mor og far

"Prinsesse Märtha Louise fejrer sin 50-årsdag privat hos Kongeparet på Bygdø Kongsgård," lyder det fra assisterende kommunikationschef ved det norske hof, Sven Gj. Gjeruldsen til BILLED-BLADET.

Bygdø Kongsgård ligger på Bygdøy-halvøen i Oslo og er kong Harald og dronning Sonjas sommerresidens.

https://imgix.billedbladet.dk/20170704-200452-4_50mb_1.jpg
I juli 2017 fejrede dronning Sonja sin 80-års fødselsdag på Kongsgården med familie og venner. På billedet ses også kong Harald.
Foto: Ritzau Scanpix
https://imgix.billedbladet.dk/20170704-204218-3_47mb.jpg
Bygdø Kongsgård i 2017, da venner og familie ankom til dronningens 80-års dag.
Foto: Ritzau Scanpix

Stolt mor

Prinsesse Märtha Louise er stolt mor til døtrene Maud Angelica, 18, Leah Isadora, 16, og Emma Tallulah, 12, der også alle tre kommer til at være med til at fejre hende på det kongelige gods.

https://imgix.billedbladet.dk/20200616-220104-5_68mb.jpg
Prinsesse Märtha Louise sammen med sine tre døtre.
Foto: Ritzau Scanpix

Derudover sørger hendes kæreste, Shaman Durek, der har bopæl i USA, uden tvivl for at forkæle prinsessen på fødselsdagen.

https://imgix.billedbladet.dk/20190518_mho3052_1.jpg
Shaman Durek og prinsesse Märtha Louise.
Foto: Martin Høien

De to stod officielt frem som par tilbage i maj 2019.

Ældste barn

Prinsesse Märtha Louise blev født 22. september 1971.

Der var kun mandlig arvefølge til den norske trone, da Märtha Louise blev født som det ældste barn af daværende kronprins Harald og kronprinsesse Sonja. Derfor er det prinsessens lillebror, kronprins Haakon, der engang i fremtiden skal overtage tronen efter sin far.

Bror gør det godt

Og det har prinsessen det helt fint med, har hun tidligere fortalt til BILLED-BLADET.

− Jeg er meget glad for, at det er min bror og hans familie, der tager over. For jeg er meget taknemlig for at få lov til at beskæftige mig med de ting, som jeg gør. Det er meget vigtigt for mig. Min bror er perfekt til jobbet. Han er helt fantastisk, lød det fra prinsessen, der tilbage i 2002 tog den drastiske beslutning at træde ud af det norske kongehus for at kunne tjene sine egne penge. Samtidig gav hun afkald på sin apanage og tiltaleformen Hendes Kongelige Højhed.

Prinsessen er uddannet fysioterapeut, men har igennem mange år arbejdet inden for den spirituelle verden og med selvhjælpsteknikker.

Svær tid

Det var et kæmpe chok for prinsessen, da hendes eksmand og far til hendes tre børn, forfatteren og kunstner Ari Behn, i en alder af 47 år tog sit eget liv 25. december 2019 efter flere år med psykiske problemer.

Efterfølgende har hun og døtrene fået kæmpe støtte fra familie og venner i den svære og sorgfulde tid.

Læs mere om: