Søndag, 5. maj 2013 - af Jan Bergman

Video: Kong Harald fik drøm opfyldt i Amazonas

Kong harald i Amazonas regnskov Brasilien
Kong Harald i Amazonas regnskov i Brasilien
Foto: YouTube
Den 76-årige norske konge har netop fået en af sine helt store drømme opfyldt – han kom helt tæt på lokal stamme i den store regnskov Amazonas.

Det er en tydeligt imponeret men også afslappet konge vi møder i den video, det norske hof har valgt at lægge ud af Haralds spændende møde med de lokale yanomami-indianere dybt inde Brasiliens regnskov.

Og kong Harald kommer tydeligvis helt tæt på beboerne i den landsby hvor han tager ophold, og her udveksles blandt andet livserfaringer og sågar billeder- kong Harald har nemlig taget et lille fotoalbum med af sin familie, som han aflevere til landsbyens overhoved.

Kongen fik lov til at deltage med landsbyens bedste jægere på en jagt i regnskoven. Jægerne demonstrerede blandt andet hvordan de imiterer byttedyrenes lyder når de jæger, og det gjorde indtryk på kong Harald.

– Det var helt fascinerende at høre dem efterligne alle dyrene som findes her for at lokke dem til sig - alt fra jaguar til abekat og papegøje, fortalte Kong Harald.

At der virkelig er tale om en drøm der er gået i opfyldelse, afslørede kongen selv.

– Dette er en gammel drøm jeg har haft helt siden mine dage i Verdensnaturfonden. Nu fik jeg muligeden, så jeg slog til, fortæller Kong Harald.

At livet i regnskoven ligger langt fra det kongen normalt er vant til, siger sig selv, og for første gang i sit liv, fik Harald sovet i en hængekøje, som man blandt andet får et billede af sidst i videoen herunder.

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden