Fredag, 19. juli 2013 — af Casper Nielsen

Video: Kronprins Haakon stoppet af politiet

Kronprins Haakon.
Kronprins Haakon.
Foto: AOP
Den norske kronprins Haakon kørte for stærkt, og blev knaldet i fartkontrollen - midt under et interview til norsk TV i anledning af hans 40 års dag.

- Vi sad midt i en samtale og var i vore egne tanker, men pludselig hører vi en sirene, som indikation af at vi skal køre ind til siden af vejen, siger TV-stationen NRKs journalist, Hans Olav Brenner.

Han var i færd med at lave et interview med den norske kronprins i anledning af hans 40 års fødselsdag, og sad ved siden af ham i hans bil, da de pludselig hørte sirenerne.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sammen med journalisten og kameramanden var prins Haakon på vej fra Berkeley til Santa Cruz i Californien, hvor han skulle vise sine evner som surfer.

Men prinsen trådte lige lovligt meget på speederen, og mens han kørte på en strækning hvor der var 90 km/t sneg nålen sig op på 112 km/t - altså en overskridelse af fartgrænsen med knap 25 procent, skriver Ekstra Bladet.

Den norske kronprins slap dog med en advarsel efter at have vist sit kørekort.

- Politibetjenten var i kontakt med vores følgebil, som kronprinsens sikkerhedsvagter sad i, og der tror jeg, at han belv gjort opmærksom på, hvem der sad i bilen foran, siger Hans Olav Brenner.

Det norske hofs kommunikationschef, Marianne Hagen, understreger over for NRK, at vagterne ikke bad betjenten om at undlade at skrive en bøde til kronprinsen.

- Efter at have vurderet sagen besluttede politibetjenten ikke at udskrive en bøde. Det var ikke noget, som vi eller politieskorten bad om, og vi har ingen holdning til det amerikanske politis vurdering af sagen, siger hun.

Du kan se kronprins Haakon blive stoppet af politiet ved at klikke her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden