BILLEDER: Er hun verdens smukkeste dronning?

Bhutans dronning Jetsun Pema er som taget ud af et Disney-eventyr.

Asiatiske kongelige optræder forholdsvist sjældent i vestlige medier, og det er måske en mindre forbrydelse. Den tanke kan man godt få, når man ser billederne og hører historien om Bhutans smukke dronning Jetsum Pema.

Jetsun Pema er født i juni 1990 på landet i Bhutan. Hun er det andet barn af faren Dhondup, der er pilot, og moren Sonam. Jetsun Pema deler - næppe tilfældigt - navn med Dalai Lamas søster. Efter Jetsun Pema fik parret yderligere tre børn.

Som barn gik Jetsun Pema først i skole på Little Dragon School i byen Thimphu og derefter på Sunshine School i samme by. Som teenager fortsatte hun med at uddanne sig i Indien.

Den smukke pige fangede den 10 år ældre Jigme Khesar Namgyel Wangchucks opmærksomhed. Han er konge af Bhutan, og faldt åbenlyst pladask for pigen fra landet. I 2011 proklamerede kongen sin hensigt om at gifte sig med Jetsun Pema overfor Bhutans parlament med ordene:

- Selv om hun er ung, er hun varm og mild i sit hjerte og sit sind. Disse kvaliteter sammen med den visdom og erfaring, der kommer med tiden, vil gøre hende til en storartet tjener af folket.

Parret giftede sig i oktober 2011 og har siden været meget uformelle omkring deres kærlighed. De holder hinanden i hånden konstant og skjuler aldrig deres kærlighed til hinanden. De bærer i ørigt de eksotiske titler Dragekonge og Dragedronning af Bhutan.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden