Nyt monarki på vej i Europa?

Måske får Europa snart sit 11. monarki i Montenegro.
Måske får Europa snart sit 11. monarki i Montenegro.
Montenegro får måske snart sine kongelige tilbage.

Der er på det sidste sket store ændringer i Montenegro - der tidligere var en del af Jugoslavien - til gavn for landets kongelige familie, der ellers blev afsat i 1918.

Kronprins Nikola 2. Petrovic accepterede i sidste måned en lov, der rehabiliterer den kongelige familie. Derudover har kronprinsen fået lov til at deltage i forskellige arrangementer i landet og modtager en løn/apanage på omkring 32 millioner kroner.

Regeringen finansierer desuden den kongelige familie og deres lejlighed i Podgorica og deres hus i Cetinje med 23 millioner kroner.

Den nye lov anerkender også kongehusets rolle i Montenegros historie.

Så på mange måder ser det ud, som om monarkiet bliver genindført i landet, det eneste der mangler er en kronings ceremoni for kronprins Nikola.

Der er dog ikke planer om et sådant arrangement i den nærmeste fremtid.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!


- Jeg er glad for alt der sker i dag, og jeg ser frem til det, der kommer til at ske, sagde kronprinsen under en reception hos premierminister Igor Luksic.

Alligevel tror han, ifølge sin advokat, ikke på, at monarkiet bliver genindført i landet.

Montenegro er ikke det eneste land, hvor der bliver talt om at indføre et monarki igen - tidligere i år ville to tredjedele af serberne ifølge en undersøgelse gerne se deres land blive til et monarki igen.

Her deltager den kongelige familie allerede i offentlige arrangementer. Det samme gælder den kongelige familie I Rumænien.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden