Lørdag, 19. februar 2022 — af Lene Skriver Bak

Spektakulær sag i Italien: Kronjuveler på spil

Kong Umberto II af Italien.
Kong Umberto II af Italien.
Arkivfoto: Mega
Efterkommerne efter den sidste italienske konge, kong Umberto den 2., har sagsøgt den italienske stat: De vil have kronjuvelerne tilbage.

Italien har ikke haft en konge siden kong Umberto den 2. blev sendt i eksil i Portugal i 1946.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men nu vil hans efterkommere, sønnen Vittorio Emanuele di Savoia og hans tre døtre, Maria Gabriella, Maria Pia and Maria Beatrice, have fat i kronjuvelerne, som de mener tilhører familien.

Derfor har de sagsøgt den italienske stat.

Kronjuvelerne, som menes at bestå af 6000 diamanter og 2000 perler monteret på diverse brocher, halskæder og diademer, har været opbevaret i en bankboks i Bank of Italy siden 5. juni 1946, tre dage efter italienerne stemte for at ophæve monarkiet.

Kong Umberto bad dengang, ifølge The Guardian, en betroet medarbejder ved hoffet om at bringe kronjuvelerne til den daværende direktør i Bank of Italy, Luigi Einaudi, så han kunne sørge for juvelernes sikkerhed.

Med juvelerne fulgte en håndskrevet note, som Umberto den 2.s efterfølgere håber vil overbevise retten om, at kronjuvelerne er deres.

Den kryptiske seddel kræver, at de 'dyrebare' kronjuveler skal 'overlades i bankens ansvarlige kasserers varetægt' og 'beholdes så de kan være til rådighed for dem, der har retten'.

Første retsmøde om kronjuvelerne skal efter planen finde sted 7. juni i Rom, oplyser familiens advokat, Sergio Orlandi.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden