14. jul. 2016
Af Birgitte Engen

Royale navne øverst på hitlisten over babynavne

Britiske prins William og svenske prinsesse Sofia
Britiske prins William og svenske prinsesse Sofia.
Martin Høien / BILLED-BLADET
Sofia og William er de to mest populære navne i Danmark lige nu.

Vi vidste godt, at den britiske prins William og den svenske prinsesse Sofia er populære blandt danskerne. Og nu ser populariteten ud til at slå igennem, når vi skal beslutte, hvad vores nyfødte skal hedde.

Hos drengene er William det mest populære navn lige nu, mens Sofia er det mest anvendte pigenavn.

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip: Det hedder vores lille prins

I alt har 19 ud af 1.000 piger, der blev født i 2015, fået navnet Sofia, mens 19 ud af 1.000 drenge fik navnet William viser den årlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Også royale danskere på listen

Der er også gode danske kongelige navne på Top-20. For eksempel finder vi Isabella på 10.-pladsen, mens Josefine - ganske vist stavet med "f" og ikke med "ph" som kronprinsparrets tvilling - er nr. 15.

Hos drengene er de klassiske kongenavne Frederik og Christian stadig populære på plads nr. 11 og 17, og Felix, som prins Joachim og grevinde Alexandras yngste søn hedder, er med i toppen på plads nr. 20.

Helt nye prinser er med

De royale svenske navne er generelt meget populære i Danmark.

SE BILLEDERNE: Fem højdepunkter fra prins Oscars dåb

Navnet Victoria ligger på en 13.-plads hos pigerne, og kronprinsesse Victoria har netop døbt sin søn Oscar, et navn, der ligger på 6.-pladsen over danske drengenavne.

Og prinsesse Sofias nyfødte søn har fået navnet Alexander, endnu et populært navn i Danmark med en placering som nr. 16 på Top-20.

Læs mere om: