31. maj. 2011
Af af Lisbeth Grube

Sådan kom Alexandra videre efter sin fars død

- Man skal finde glæden der, hvor man er, fortæller Alexandra blandt andet i det store interview.
- Man skal finde glæden der, hvor man er, fortæller Alexandra blandt andet i det store interview.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Husk alt det gode og nyd hverdagen. Sådan lyder budskabet fra grevinde Alexandra, som sidste år mistede sin elskede far.

Sidste år var hårdt for grevinde Alexandra af Frederiksborg. 46-årige Alexandra mistede både sin kære far, Richard Manley, og fire andre ældre mennesker - og til ugebladet Alt for damerne fortæller hun, hvordan hun, søstrene og deres mor, Christa, har håndteret sorgen og tabet.

- Jeg synes, min mor igennem hele livet har været en dejlig rollemodel for mig. Hun og min far havde så mange dejlige år sammen, de elskede hinanden højt, og da det var hans tid at forlade denne verden, var vi rimeligt afklarede med det.

- Min far fik en blodprop i hjernen for mange år siden, og vi havde aldrig i vores vildeste fantasi forestillet os, at vi kunne beholde ham, indtil han var 85 år, så det var en kæmpe gave, fortæller grevinden.

- Jeg tror, at det var min fars store glæde og tilfredshed ved livet, der gav ham de ekstra mange år her på jorden. Han var bare så tilfreds hele tiden og så glad for det, han havde, fortæller Alexandra, som ikke er i tvivl om, hvad der er vigtigt, når man mister én, man elsker:

- At huske alt det gode.

Faderens død har gjort grevinden mere bevidst om at nyde hverdagen.

- Man skal finde glæden der, hvor man er, og jeg er virkelig stor tilhænger af, at man kun er så gammel, som man føler, man er. Det er vigtigt at bevare livsglæden og evnen til at grine ad sig selv og med andre. Og så skal man ikke hele tiden tænke på fremtiden. Jeg prøver at lade være med at bruge tiden på at glæde mig til næste sommerferie eller næste jul, eller hvad det måtte være. For al den tid indimellem er lige så vigtig, og den kan man aldrig indhente igen. Du kan ikke få den tilbage, pointerer Alexandra i Alt for damerne.