15. mar. 2023
Af Christinna Braun

17-årig prinsesse Leonor kørt i stilling: Vælger samme uddannelse som far

Prinsesse Leonor, kong Felipe og dronning Letizia. 
Prinsesse Leonor, kong Felipe og dronning Letizia.
Foto: MEGA
Den spanske tronfølger har nu valgt sin videregående uddannelse.

Kong Felipe og dronning Letizia af Spanien har udsendt en pressemeddelelse om deres ældste datter, tronfølgeren prinsesse Leonor på 17 år.

Prinsesse Leonor, der fylder 18 år den 31. oktober i år, skal gå på en tre år lang militæruddannelse, skriver det spanske kongehus i pressemeddelelsen.

Leonor går lige nu på en toårig uddannelse på UWC Atlantic College i Wales, og når hun er færdig der til i slutningen af maj, har hun lige et par måneders pause, indtil hun igen begynder uddannelse.

Den nye uddannelse er en sand "dronningeskole", og beslutningen om militæruddannelsen er taget med henblik på, at prinsesse Leonor er arving til den spanske trone, står der i pressemeddelelsen.

Den militære uddannelse begynder i skoleåret 2023-2024, og det første år er i hæren på Academia General Militar de Zaragoza.

Året efter – 2024-2025 – er det i flåden, hvor prinsesse Leonor skal gå på den militære flådeskole, og efterfølgende skal hun ombord på skoleskibet Juan Sebastián de Elcano.

Prinsesse Leonors tredje skoleår – 2025-2026 – foregår i flyvevåbnet.

Efter de tre års militærskole skal prinsesse Leonor studere på universitetet.

Følger i fars fodspor

Med denne militæruddannelse følger prinsesse Leonor i sin far, kong Felipes fodspor, eftersom han gik præcis samme vej i 1980’erne.

Prinsesse Leonor er færdig med sin uddannelse i Wales på samme tid, som hendes lillesøster, prinsesse Sofia, begynder på UWC Atlantic College.

Læs pressemeddelelsen om prinsesse Sofias skolegang i Wales herunder.

Læs mere om: