Fredag, 28. maj 2021 — af Marianne Singer

Dagens kongelige konfirmand: Så vildt er prinsesse Leonors liv

Prinsesse Leonor.
Prinsesse Leonor.
Foto: Ritzau Scanpix
Fredag middag skal prinsesse Leonor konfirmeres. De sidste godt to år af hendes liv har været fyldt med udfordringer på både godt og ondt.

For prinsesse Leonor er fredag en festdag, hvor hun skal konfirmeres sammen med sine kammerater fra Santa Maria de los Rosales School in Aravaca i Madrid.

Et højdepunkt i hendes 15-årige liv, der især i de sidste godt to år har budt på én stor udfordring efter den anden, både privat og offentligt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Udfordringer, som hun har klaret flot og overbevisende.

Første tale

Det er blandt andet gået stærkt for prinsesse Leonor, når det kommer til hendes offentlige liv.

Således trådte hun for alvor ind på den kongelige scene, da hun som kun 13-årig den 31. oktober 2018 holdt sin første offentlige tale.

Det var ved 40-års jubilæet for den spanske forfatning i Cervantes Institute i Madrid, at hun læste op af forfatningen med sin far ved sin side.

Prinsesse Leonor holder sin første tale.
Foto: Mega

Efterfølgende har hun imponeret med flere fine taler, som her ved Princess of Asturias Awards i oktober 2019, hvor hun uden problemer leverede talen på både spansk og engelsk.

Foto: Ritzau Scanpix

Første solo-opgave

Knap to og et halvt år senere, den 24. marts i år, havde prinsesse Leonor som 15-årig sin første solo-opgave, der ligeledes fandt sted på Cervantes Institute i Madrid i anledning af instituttets 30-års jubilæum.

Prinsesse Leonor under sin første solo-opgave.
Foto: Mega

Under besøget, hvor hun blandt andet overrakte en kopi af den spanske forfatning, virkede hun rolig og selvsikker.

Farfar i problemer

Alt i mens prinsesse Leonor er begyndt at finde sig tilrette i sin kongelige rolle på selvstændig vis, har hun også måttet forholde sig til en del familiære problemer.

Hendes farfar, kong Juan Carlos, forlod således Spanien i august sidste år efter anklager om skattesnyd og hvidvask og opholder sig for tiden i de Forenede Arabiske Emirater.

Kong Felipe og kong Juan Carlos.
Foto: Mega

I den forbindelse frasagde prinsessens far, kong Felipe, sig hans arv og tog hans apanage fra ham.

Kritik af fastre

Derudover var kritikken stor i marts, efter at prinsesse Leonors fastre, prinsesse Elena, 57, og prinsesse Cristina, 55, var blevet vaccineret mod Covid-19 under et besøg i Abu Dhabi hos deres far, den pensionerede kong Juan Carlos.

Kongens søstre, prinsesse Elena og prinsesse Cristina.
Foto: Ritzau Scanpix

Dermed fulgte de ikke regeringens vaccinationsplan.

Pragtfuldt hjem

Sin dagligdag har prinsesse Leonor for tiden hjemme i Prinsens Pavillion, der tæt på Zarzuela paladset i en forstad til Madrid.

Prinsens Pavillion er på 3.150 kvadratmeter og indeholder blandt andet 11 soveværelser og ni badeværelser samt flere arbejdsværelser.

Det spanske kongepar og deres døtre hygger hjemme i deres spisestue.
Foto: Ritzau Scanpix
Kong Felipe klar til at følge sin ældste datter i skole hjemme i Prinsens Pavillion.
Foto: Ritzau Scanpix

Spændende skoleophold

Forude venter der nu prinsesse Leonor en dejlig og spændende tid, når efter sommerferien flytter til Wales, hvor hun skal fortsætte i gymnasiet.

Sammen med blandt andre den hollandske prinsesse Alexia, 15, skal hun være elev på den internationale linie "International Baccalaureate" på UWC Atlantic College.

Kommende dronning

Prinsesse Leonor er nummer et i den spanske tronfølge og bliver den første regerende spanske dronning siden 1868.

Spaniens seneste regerende dronning Isabella 2. måtte flygte fra landet efter den Spanske revolution i 1868 og abdicerede i 1870.

Hun havde siddet på tronen siden 1833.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden