Torsdag, 27. maj 2021 — af Marianne Singer

Dejlig familiefest: Ny kongelig konfirmation på vej

Prinsesse Leonor. 
Prinsesse Leonor.
Foto: Mega
Endnu en kongelig familiefejring er på vej, når spanske prinsesse Leonor skal konfirmeres fredag.

Mange danskerne fulgte spændt med, da prins Christian, 15, den 15. maj klokken 11.00 om formiddagen blev konfirmeret i Fredensborg Slotskirke.

Og nu kan også spanierne glæde sig til en kongelig familiefejring, når 15-årige prinsesse Leonor fredag den 28. maj skal konfirmeres på katolsk vis.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stor dag

En stor dag for prinsesse Leonor, hvor hun i den kirkelige ceremoni modtager Helligåndens kraft.

Ligesom ved prins Christians konfirmation vil også hendes fejring være påvirket af coronarestriktioner, så det kun er hendes forældre, kong Felipe og dronning Letizia, samt hendes lillesøster, prinsesse Sofia, 14, der er med som gæster i kirken i Madrid.

Det spanske kongepar og deres døtre.
Foto: Mega

Anderledes end den kristne

Ifølge Kristendom.dk er konfirmationen et fælles kristent ritual, men mens den i folkekirken mest handler om at få bekræftet sin tro, handler det i den Katolske Kirke om at modtage Helligåndens kraft.

Katolikkerne har to overgangsritualer - den første hellige kommunion, som prinsesse Leonor fik, da hun var ni år i 2015 og derefter konfirmationen.

I international sammenhæng bruges betegnelsen confirmation af både katolske og protestantiske kirker om det overgangsritual, der ligger i 14-15 års alderen.

Men i Danmark har den katolske kirke valgt at bruge betegnelsen firmelse.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden