17. jan. 2023
Af Malan Joensen

Denne kongelige blev modtaget med næsten samme varme som den sørgende familie

Dronning Sofia af Spanien.
Dronning Sofia af Spanien.
Foto: Hanne Juul
En af kong Konstantins søstre fik en varm og rørende velkomst før begravelsen i Athen.

Kong Konstantin blev begravet mandag fra Metropolis-katedralen i Athen, og her havde en stor menneskemængde taget opstilling foran katedralen for at vise kongen den sidste ære og se de mange kongelige gæster.

Da medlemmer af den sørgende græske kongefamilie ankom til pladsen foran Metropolis-katedralen, fik de en flot og varm velkomst af grækerne, men de var ikke de eneste.

Spaniens dronning Sofia fik nemlig en næsten lige så varm og rørende velkomst.

Kong Konstantin var dronning Sofias lillebror, og det var tydeligt at se, hvor meget grækerne følte med Sofia på denne svære dag - ikke blot fordi hun skulle sige farvel til sin elskede bror, men også fordi de senere år har været svære for den hårdt prøvede dronning med de græske rødder.

Ud over at der i flere år har været vedholdende rygter om knas i ægteskabet med kong Juan Carlos, har Spaniens konge også været centrum for anklager om blandt andet hvidvask.

Derfor forlod han i 2020 Zarzuela-paladset i Madrid og har siden da levet i frivilligt eksil i Dubai.

Nu bor dronning Sofia på paladset med sin og Konstantins søster prinsesse Irene, der også var med til begravelsen.

Den spanske kong Juan Carlos havde dog vovet sig til Grækenland for at støtte familien og vise sin svoger Konstantin den sidste ære.

Juan Carlos, der er 85 år, så ud til at være en kende gangbesværet og måtte have hjælp til at forcere trapperne foran Metropolis-katedralen.

Læs mere om: