Dom i Spanien: Prinsesse Cristinas mand skal i fængsel

Foto: All Over Press
Den tidligere håndboldstjerne og OL-bronzevinder Iñaki Urdangarin, der er gift med kong Felipes søster, prinsesse Cristina, er blevet dømt skyldig i skattesnyd.

Det hele begyndte som lidt af et eventyr, da Spaniens prinsesse Cristina i 1997 blev gift med sin private FC Barcelona-håndboldsstjerne Iñaki Urdangarin. Eventyret har dog over de senere år udviklet sig til et mareridt for parret, der begge har været under anklage for skattesnyd og hvidvaskning af penge. I dag faldt dommen, og mens prinsessen slap for straf, blev hende mand dømt skyldig. Urdangarin skal sidde bag tremmer i seks år og tre måneder.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Kong Felipe fratog søsteren hendes titel

Prinsesse Cristina har under retssagen igen og igen sagt, at Urdangarin stod for parrets økonomi, og at hun intet havde med eventuel skattesvindel at gøre. Sagen, der har været i mediernes søgelys de senere år, er en kæmpe skandale for det spanske kongehus, og prinsesse Cristinas bror, kong Felipe, har set sig nødsaget til at fratage hende titlen som hertuginde af Mallorca.

Retssagen mod Iñaki Urdangarin blev i sin tid indledt efter en seks år lang efterforskning af den særlige event- og velgørenhedsfond Nóos Foundation, som var under ledelse af Urdangarín. Nóos, der stod for blandt andet sportsarrangementer, blev brugt til skattesvindel for millioner af euro, der røg ind på Iñakis hemmelige konti. Som udgangspunkt nægtede  både prinsesse Cristina og Urdangarin, der har fire børn sammen, sig ikke skyldig i anklagerne. Bevisbyrden var dog så enorm, at man tidligt i forløbet anede, at i hvert fald kongens svoger ville blive dømt.

Urdangarin skal ifølge det spanske ugeblad Hola oven i fængselsstraffen betale en bøde på godt en halv million euro - ca 3,8 millioner kroner. Prinsesse Cristina blev pålagt at tilbagebetale 265.000 euro, men slipper altså for fængselsstraf.

 

LÆS MERE: Prinsesse Cristina på anklagebænken i omfattende skattesag

 

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden