5. feb. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Letizia og kong Felipe aflyser besøg hos dronning Elizabeth

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-64604.jpg
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
På grund af udfordringer på den politiske scene i hjemlandet har Spaniens kongepar valgt at udskyde et statsbesøg til Storbritannien.

Det spanske kongepar er blevet tvunget til at aflyse deres statsbesøg til Storbritannien, hvor dronning Elizabeth skulle have modtaget dem.

Besøget, der efter planen skulle afvilkles fra 8. til 10. marts, skal dog nok blive til noget på et senere tidspunkt.

Højspændt situation

Kong Felipe og dronning Letizia havde ellers set meget frem til deres allerførste statsbesøg til England, men på grund af den højspændte situation på den politiske scene i Spanien, er det bedst, at kong Felipe og dronning Letizia bliver hjemme.

SE BILLEDERNE: Dronning Letizias rappe efterårsstil

Efter det spanske valg 20. december indtrådte flere end 200 nye medlemmer i parlamentet, og de fleste af dem vil ikke give deres stemme til endnu en regeringsperiode med Manuel Rajoy som som statsminister.

Det har affødt mange møder og problemer blandt toppolitikerne.

Kong Felipe er vigtigt symbol

Kong Felipe har som symbolsk figur en stor betydning i alt det, der udspiller sig i parlamentet i denne tid. Derfor ville det ikke være et sundt signal at forlade et Spanien i politisk krise.

Fuld forståelse fra dronningen

Fra Buckingham Palace lyder det ifølge Hello Magazine, at dronning Elizabeth har fuld forståelse for udsættelsen af den spanske visit til London og for den udfordrende situation i Madrid her og nu.

Kong Felipe og dronning Letizia går i første omgang glip af at nyde det engelske forår og et par overnatninger på Windsor Castle, som ligger i de smukkeste omgivelser halvanden times kørsel udenfor London.

Seneste royale spanske statsbesøg til Storbritannien var i 1986, da kong Juan Carlos og dronning Sofia nød et par dage i selskab med dronning Elizabeth.

Læs mere om: