Dronning Sofía fylder 82: Holder modet oppe trods stor modgang

Dronning Sofía

Dronning Sofía

Foto: Mega
Det seneste år har ikke været nemt for dronning Sofia - men hun nægter at lade sig slå ud.

For bare et år siden var efteråret fyldt med glade begivenheder for dronning Sofía af Spanien: Hyggelige middage i Madrid med venner gennem et langt liv. Bryllup hos tennisstjernen Rafael Nadal. Kronprinsesse Leonors debut ved uddelingen  af Prinsessen af Asturiens Priser.

Og så 12 måneder senere er alt forandret. Pandemien har lammet store dele af verden - og også i høj grad påvirket hverdagen for dronningen og hendes familie. Hendes mand, den tidligere konge Juan Carlos, flyttede fra Spanien i lyset af de mange skandaler om utroskab, der ramte ham. 

Elsker farmor

I dag, den 2. november, fylder dronning Sofía, der er søster til græske kong Konstantin, 82 år. Og det er næppe forkert at antage, at hun bliver fejret af både sin søn, konge Felipe, svigerdatteren, dronning Letizia, og deres børn, kronprinsesse Leonor og prinsesse Sofiá. To skønne piger, som elsker deres farmor over alt på jorden.

For bare halvandet år siden: En lykkelig farmor med Leonor og Sofía til premiere i Madrid.
Foto: Mega

For bare halvandet år siden: En lykkelig farmor med Leonor og Sofía til premiere i Madrid.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Og selv om et år med så mange omvæltninger ville kunne tage pusten fra de fleste, holder dronning Sofía hovedet højt. Hun passer fortsat sine pligter for Spanien - og hun holder den sikre kurs, hun lagde for mange år siden. Vigtigst af alt for dronning Sofía har altid været at støtte sin søn, den nuværende konge, i ét og alt. Da Felipe som blot 15-årig foretog sin første officielle rejse til udlandet alene, stod mor klar for foden af flyets trapper, da han igen landede i Madrids lufthavn.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden