Lørdag, 26. juli 2014 - af af Niels Burgos

Felipe og Letizia mindedes tog-ofre

Det spanske kongepar hilste på biskoppen i Santiago de Compostela.

Det spanske kongepar hilste på biskoppen i Santiago de Compostela.

All Over
På et-års dagen for den tragiske togulykke i Santiago de de Compostela deltog det nye spanske kongepar i en mindehøjtidelighed i byens katedral.

Kong Felipe VI bedyrede i sin tale ved tronskiftet, at han ville forny det spanske monarki - men at han også ønsker at bevare traditionerne viste han i byen Santiago de Compostela i Gallicien, hvor han og dronning Letizia deltog i en gudstjeneste i byens katedral.

Dermed højtideligholdt kongeparret  den traditionsrige Skt. Jakobs-dag, hvor man hvert år i Spanien mindes apostlen Jakob, som menes at være begravet i byens katedral, og som anses for at være Spaniens skyts-helgen. Det samme har Felipes forældre gjort hvert år samme dato, mens de var kongepar.

Dagen faldt i år sammen med, at det er præcist et år siden, at en alvorlig togulykke i netop Santiago de Compostela kostede 79 mennesker livet - og kongeparret benyttede derfor besøget til også at mindes ofrene for den tragiske ulykke.

Kongen holdt en tale, hvori han udtrykte medfølelse til de efterfaldte efter togulykkens ofre og sorg over de 116 ofree for flystyrtet i Mali med det spanske flyselskab Swiftair, der havde udlejet det fly, som styrtede ned, til Air Algerie.

Det var kongeparrets første officielle besøg i landsdelene Gallcien siden tronskiftet for en måned siden.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden