Fredag, 11. oktober 2019 - af Niels Burgos

Felipe og Willem-Alexander: To flotte konger på herretur

Kong Felipe, kong Willem-Alexander

Kong Felipe, kong Willem-Alexander

Foto: Mega
Et sjældent kollega-møde i Amsterdam - uden dronninger!

De hører til den nye generation af konger i Europa - og de har som kolleger og venner uden tvivl en del at tale om, når de mødes. Men ofte er der en masse officielle etiketter, der skal overholdes - og dronninger der skal ledsages - så det er næppe så tit, der har mulighed for lidt "kongelig kvalitetstid".

Frokost hjemme hos Willem-Alexander

Det fik de til gengæld, da kong Felipe af Spanien fløj på en en-dags udflugt til Amsterdam. Anledningen var, at en særudstilling med titlen "Rembrandt-Velásquez" skulle åbnes på Rijksmuseum, hvor værker af spanske og hollandske mestre udstilles. Begge landes konger deltog i åbningen - men der blev også mulighed for at tale uformelt sammen. 

Kong Willem-Alexander, kong Felipe

Foto: Mega

Kong Felipe ankom om morgenen fra Madrid og spiste frokost med kong Willem-Alexander i dennes residens Huis ten Bosch. Det var den spanske konges første mulighed for at besøge det hollandske kongaprs nysiatdnsatte slot.. Efter frokosten tog kongerne sammen  til Rijksmuseum. Solen skinnede ned over de flotte konger - og kong Felipe var ikke sen til at bemærke, at regnen i dagens anledning var eksporteret til Spanien.

Høje herrer

Begge konger er høje og næsten jævnaldrende mænd - og nu også med skæg! 51-årige Felipe måler 187 cm, mens den et år ældre Willem-Alexander er 10 cm højere. Felipe overtog den spanske trone efter sin far i 2014, mens Willem-Alexander efterfulgte son mor året før.

Kong Felipe, kong Willem-Alexander

Foto: Mega

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden