19. jun. 2020
Af Niels Burgos

Ganske særlig dag for Spaniens prinsesse Leonor

Prinsesse Leonor
Prinsesse Leonor
Foto: Mega
Den ældste datter af kong Felipe og dronning Letizia har den 19. juni været tronfølger i det store land i præcis seks år

Den 19. juni 2014 besteg den daværende prins af Asturien, Felipe, den spanske trone efter sin far, Juan Carlos, og blev dermed konge af Spanien. Han kan således se tilbage på nøjagtig seks år som monark. Det betyder dermed også, at hans og dronning Letizias ældste datter, prinsesse Leonor, 14, tog sin fars plads som tronfølger i Spanien - og fik titlen prinsesse af Asturien. Et kæmpe ansvar blev den dag i 2014 lagt på den unge piges skuldre. Hun er den nummer 36. i rækken af tronfølgere og kan se frem til en dag - om forhåbentlig mange år - at skulle være dronning af Spanien.

Leonors taler

Som de fleste andre yngre kongelige i Europa har kong Felipe og dronning Letizia ønsket, at prinsesse Leonor og hendes lillesøster, Sofía, 13, skulle have en så normal opvækst som muligt. Men især inden for de seneste to år har det været tydeligt, at kong Felipe i stigende grad ønsker at forberede sin ældste datter på hendes fremtidige rolle. Hun har holdt flere officielle taler - og høstet stor ros for sin værdige, men naturlige måde at håndtere sin rolle på.

Tragedien ramte

Indtil coronatragedien for alvor ramte Spanien, havde det meste af prinsessernes liv været ret sorgløst og fyldt med lyse stunder i familien. Men efter flere end 28.000 døde af Covid-19 i hendes land fik den unge tronfølger sin ilddåb ved også et erfare, at der til tider kræves tunge og alvorlige ting af et lands monark.

Også det klarede hun til UG. Hun og lillesøsteren holdt en kort tale til nationen, hvor de sendte deres medfølelse til alle dem, som var ramt af coronaen. Dermed viste Leonor, at hun er i stand til både at glædes med sine landsmænd og tage del i deres sorger.

Læs mere om: