Gift i 16 år i dag: Felipe og Letizias anderledes bryllupsdag

Den daværende  kronprins Felipe med sin brud, kronprinsesse Letizia

Den daværende  kronprins Felipe med sin brud, kronprinsesse Letizia

Foto: Mega
Den 22. maj 2004 gav den daværende kronprins og den kendte tv-journalist hinanden deres ja.

Den 22. maj 2004 var en ganske særlig dag i Spanien.

Ganske vist bød vejret - lidt usædvanligt - på regn, men det kunne ikke dæmpe forventingerne hos de omkring 25 millioner spaniere, som sad klar ved tv-skærmene for at se deres høje,  flotte kronprins Felipe blive gift med en af landets mest kendte tv-værter, Letizia Ortiz Rocasolano. 

En stille bryllupsdag

I dag den 22. maj - præcist 16 år senere - ser livet for de to radikalt anderledes ud. Kronprinsen blev konge af Spanien, da hans far, kong Juan Carlos, abdicerede i 2014 - og den smukke unge kronprinsesse Letizia blev Spaniens nye dronning. To smukke døtre, Leonor og Sofia, har parret fået i de mellemliggende år. Så i dag kunne der være god grund til en romantisk markering hjemme på slottet i Madrid.

Men det unge kongepar har med stort engagement kastet sig ind i Spaniens kamp mod corona-virussens hærgen - så sent som onsdag havde parret iført sig mundbind fra morgenstunden for at besøge et af de største markeder for frugt og grønt i Madrid.

Og der er intet, der tyder på, at kong Felipe, 52, og dronning Letizia, 47,  vælger at markere deres bryllupsdag ved andet end måske en stille og privat middag på slottet. Selv om Spanien så småt er ved at åbne op efter den totale nedlukning, er landet stadig hårdt ramt - og kongeparret vil formentlig fortsætte deres arbejde med at opmuntre og støtte, hvor der er brug for det.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Gense de skønne fotos fra en række kongelige brylluper, som også fandt sted i forårsmåneden maj herunder ...

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden