23. apr. 2020
Af Niels Burgos

Helt usædvanligt: De unge spanske prinsesser holder tale til nationen

Prinsesse Sofía og kronprinsesse Leonor
Prinsesse Sofía og kronprinsesse Leonor
Prinsesserne Sofía og Leonor taler til Spaniens unge torsdag.

Først meddelte det spanske hof, at kong Felipe og dronning Letizias to døtre, prinsesse Sofía, 12, og storesøster, prinsesse Leonor, 14, i dag, torsdag den 23. april, deltager i en stor oplæsning af kapitler fra klassikeren Don Quixote. Nu viser det sig, at prinsesserne ikke nøjes med det. Et par timer efter oplæsningen på internettet er slut, vil Leonor og Sofía sende et fælles, peronligt budskab i en tale til alle Spaniens unge, der i lighed med resten af deres land er hårdt påvirket af den alvorlige corona-situation i landet. Det skriver det store spanske magasin HOLA!.

Undervises på paladset

I de seneste uger har prinsesserne i lighed med de fleste andre unge i Spanien modtaget fjern-undervisning på paladset i Madrid. Leonor og Sofía går normalt på skolen Santa María de los Rosales - men den 11. marts blev alle Madrids skoler lukket og eleverne henvist til at modtage undervisning derhjemme.

https://imgix.billedbladet.dk/sol1.jpg
Kronprinsesse Leonor, kong Felipe, dronning Letizia og prinsesse Sofía

De to søstre er i øvrigt begge testet negative for corona-virus. Testen fik de foretaget samtidig med deres forældre, da dronning Letizia havde været i selskab med Spaniens ligestillingsminister, der viste sig at være smittet med corona. Heldigvis viste hele familien sig at være negative, da resultatet af testerne forelå.

Læs mere om: