15. jan. 2021
Af Marianne Singer

Kan ånde lettet op: Spansk konge beholder titel

Den spanske kongefamilie. 
Den spanske kongefamilie.
Foto: Mega
Den spanske premierminister har fastslået, at kong Juan Carlos kan beholde sin titel som konge og majestæt resten af livet.

Kong Juan Carlos, 83, kan ånde lettet op, efter at det spanske parlament har bekræftet, at han kan beholde sin titel resten af livet.

Ifølge Royal Central er det landets premierminister, Pedro Sanchez, der har forklaret beslutningen, efter han blev spurgt, om der var planer om at ændre kongens titel.

Stillede spørgsmål

Det var politikeren Carles Mulet, der havde stillet et skriftligt spørgsmål til regeringen om kongens titel, hvori han fremhævede, at rollen som Emeritus konge, pensioneret konge, ikke er del af den spanske konstitution og spurgte, hvorvidt der var planer om at fratage ham titlen.

Kong Juan Carlos valgte at abdicere i 2014.

Beholder titel

Til det svarede premierministeren, at Juan Carlos beholder sin titel resten af livet og sammenlignede med Belgien, Luxembourg og Japan, hvor tidligere statsoverhoveder også har kunnet beholde deres titel, efter de er gået på pension.

Diskussionen omkring kong Juan Carlos er kommet op, efter han har været involveret i flere sager om hvidvaskning af penge og skattesnyd.

Forlod Spanien

I august sidste forlod han Spanien for at skabe ro omking monarkiet.

Han bor nu i de Forenede Arabiske Emirater

Læs mere om: