5. maj. 2016
Af Lene Skriver Bak

Kong Felipe tog sine prinsesser med til fodbold

Kong Felipe og prinsesse Leonor.
Kong Felipe og prinsesse Leonor.
Foto: AOP
To spanske klubber spillede semifinaler i Champions Leaue og på lægterne var kong Felipe at finde – med en datter til hver kamp.

I sidste uge havde kong Felipe taget turen til Vicente Calderon-stadionet i Madrid, hvor Atletico Madrid spillede den første af to semifinalekampe i den prestigefyldte fodboldturnering Champions League.

Mors Dag: Her er den perfekte gave

Her kunne kongen sammen med sin ældste datter, prinsesse Leonor, se spanierne vinde 1-0 over Bayern München og dermed få et godt udgangspunkt inden returopgøret i Tyskland i denne uge.

https://imgix.billedbladet.dk/felipe450-2.jpg
Foto: AOP

Kong Felipe så endnu en 1-0-sejr

Onsdag aften var det så den såkaldte kongeklub Real Madrid, der skulle spille deres anden semifinalekamp i Champions League. Også her var kong Felipe på plads. Denne gang med sin yngste datter, prinsesse Sofia, ved sin side.

https://imgix.billedbladet.dk/felipe450.jpg
Foto: AOP

Om det var den kongelige opbakning, der hjalp også dette Madrid-hold står hen i det uvisse, men efter at have spillet 0-0 i den første kamp, sikrede Real Madrid sig pladsen i finalen ved at vinde 1-0 hjemme på Santiago Bernabeu.

Atletico Madrid sikrede sig også en plads i finalen, selv om de tabte 2-1 til tyskerne i det andet opgør. Det samlede resultat, 2-2, betyder nemlig, at det er spanierne, der går videre på reglen om flest scorede udebanemål.

Dermed kan kong Felipe og resten af Spanien se frem til en ren Madrid-finale, når Champions League skal afgøres, præcis som i 2014, hvor de to hold også mødtes. Dengang vandt Real Madrid 4-1 efter forlænget spilletid.

Finalen spilles i Milano den 26. maj. Det bliver spændende at se, om kongen tager begge døtre med.

Læs mere om: