Lørdag, 23. april 2022 — af af Lene Skriver Bak

Kongehusekspert: Derfor flyver Leonor solo allerede mens Christian venter

Prins Christian og prinsesse Leonor.
Prins Christian og prinsesse Leonor.
Fotomontage: Hanne Juul og MEGA
Prinsesse Leonor af Spanien og prins Christian af Danmark er begge 16 år, men der er stor forskel på deres royale opgaver og det er der god grund til, mener BILLED-BLADETs kongehusekspert Ulrik Ulriksen.
Når prinsesse Leonor repræsenterer det spanske kongehus alene uden mor og far, mens prins Christian, der er den spanske prinsesses jævnaldrende, endnu ikke flyver solo, er det med god grund. Det forklarer BILLED-BLADETs kongehusekspert Ulrik Ulriksen:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
- 16-årige Leonor af Spanien står i sin udvikling og i sin position i det spanske kongehus lige en smule foran vores prins Christian, som også er 16 år. Leonor skal være dronningen efter sin far Felipe, der jo er regerende konge. I Danmark er det kronprins Frederik, som står klar efter dronningen – ikke prins Christian. Så det er ikke så afgørende for prins Christians udvikling og uddannelse som royal profil at stå på egne ben arbejdsmæssigt lige her og nu, siger Ulrik Ulriksen og fortsætter: - Jeg tror, at det har været vigtigt for kong Felipe og dronning Letizia at lade Leonor stå på egne ben på officielle opgaver allerede nu, for hun skal nok en smule før vores Christian sådan for alvor indgå i meget af det officielle for kongehuset i Spanien.
Prins Christian er naturligvis også allerede tiltænkt en stor rolle i det danske kongehus, men hans forældre, kronprinsparret, har mulighed for at skærme ham og lade ham være ung lidt endnu.
- Det er ikke bydende nødvendigt, at Christian hjælper til og tager sig af sine egne opgaver endnu. Hans forældre, hans farbror og tante og hans fars moster, prinsesse Benedikte, tager alle del i arbejdet for kongehuset, så der er ikke hårdt brug for hans indsats endnu, forklarer Ulrik Ulriksen og uddyber: - Det er anderledes i Spanien, hvor både kongens far, kong Juan Carlos, og kongens søster, prinsesse Cristina, er skandaleramte og dårligt kan repræsentere kongehuset og den kongelige familie. Der er ganske enkelt færre hænder at fordele opgaverne på, så i de kommende år kommer vi nok til at opleve kongeparrets ældste datter, tronarvingen Leonor, træde mere og mere i karakter i forbindelse med sine pligter som markant medlem af den royale familie. Og så er Leonor altså bare et trin højere på stigen end Christian, der har større mulighed for at kunne dyrke sit ungdomsliv uden for mange forpligtelser endnu.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden