Kongelige viser Juan Carlos offentlig støtte

Kong Juan Carlos

Kong Juan Carlos

Foto: AOP
Mandag meddelte premierminister Mariano Rajoy, at kong Juan Carlos har valgt at abdicere. Nu modtager Juan Carlos støtte fra andre kongelige.

Den tidligere, græske kong Konstantin 2. gav et eksklusivt interview til CNN i mandag, hvor han roste sin svoger for at finde ”det rigtige øjeblik” til at abdicere og give de kongelige tøjler videre til sin søn, kronprins Felipe, der ifølge Kong Konstantin, ”er perfekt egnet til at overtage rollen nu.”

Han roste endvidere den spanske monark for at være ”en nøgleperson der har formået at holde Spanien demokratisk og fri for ekstremisme” og den tidligere, græske konge har tydeligvis kun respekt tilovers for Kong Juan Carlos’ stærke indflydelse på den demokratiske udvikling i Spanien siden han overtog magten fra Franco i 1975.

En anden konge, der også viser sin støtte for både beslutningen om at abdicere og vigtigheden af hans betydning for demokratiet i Spanien, er Kong Carl Gustaf af Sverige, der på den officielle, svenske, kongelige hjemmeside siger, ”… jeg giver Kong Carlos min største påskønnelse og tak for et godt og frugtbart samarbejde.”

Denne artikel er lavet i samarbejde med royalista.com

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden