Onsdag, 27. januar 2016 — af Ulrik Ulriksen

Nedturen fortsætter for prinsesse Cristina

Foto: All Over Press
Spaniens prinsesse Cristina og hendes mand Iñaki Urdangarin er midt i et juridisk stormvejr, der kan ende med fængselsstraf og bøder. Forleden blev prinsesse Cristina frataget et hæderstegn fra byen Barcelona.

Prinsesse Cristinas nedtur fortsætter, og der er mere og mere fart på mod afgrunden, jo længere man når med retssagen på Mallorca mod hende og gemalen Iñaki Urdangarin.

Der er ikke mange mennesker, organisationer eller steder, der vil forbindes med hendes navn mere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den tidligere Prinsesse Cristina-sportshal i Torreviejo har fået nyt navn, og i den catalonske millionby Barcelona har man også fjernet Cristinas navn på vej- og gadeskilte.

Prinsesse Cristina frataget medalje

Forleden var der så gang i anti-Cristina kampagnen igen.

Ifølge den spanske avis El Pais er prinsessen blevet frataget en helt særlig guldmedalje.

Det drejer sig om den højeste udmærkelse og hædersmedalje, som Barcelonas bystyre overrækker særligt udvalgte.

Efter en afstemning besluttede kommunale spidser, at prinsesse Cristina ikke længere måtte beholde medaljen. Selv om kong Felipes søster ikke er blevet dømt for noget, kan hun altså ikke længere anses som æresborger i Cataloniens hovedstad.

Gigantisk skandalesag

Det er i det hele taget en gigantisk skandale, der fortsat ruller for de tidligere så beundrede royale ægtefæller Cristina og Iñaki.

Korruptionssagen, som den tidligere håndboldstjerne Urdangarin med rødder i Baskerlandet er den altoverskyggende hovedperson i, har kostet ham og prinsessen alt i forhold til image.

Det mest markante er, at parret er frataget tiltlerne hertug og hertuginde af Palma, men endnu mere alvorligt er det, at Iñaki kan ende med at tilbringe 20 år bag tremmer.

Penge ud af landet

Urdangarin blev i 2010 sat i forbindelse med en politiefterforskning, der drejede sig om groft skattesvig, underslæb, hvidvaskning af penge og korruption i Euro-millionklassen.

Han havde tilsyneladende brugt sin almennyttige fond til at arrangere sportsbegivenheder mod overbetaling.

De enorme indtægter sendte Urdangarin til selskaber i skattefri zoner i udlandet.

Derfra kunne Iñaki hente pengene til brug helt privat til luksusferier med Cristina og parrets børn samt til kæmpe ejendomsinvesteringer i Barcelona.

De kommende måneders retsforhandlinger og dommene vil vise, om det spanske retssystem og dermed politikerne holder deres løfte om at gøre noget ved nationens omfattende problemer med korruption og personer, der på ulovlig vis udnytter deres position højt på strå.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden