20. apr. 2020
Af Niels Burgos

Nu er der endelig nyt om de to unge spanske prinsesser

Prinsesse Leonor og prinsesse Sofía
Prinsesse Leonor og prinsesse Sofía
Foto: Mega
Før første gang i mange uger får vi nu mulighed for at se og høre prinsesserne Sofía og Leonor.

Deres forældre, kong Felipe og dronning Letizia, har de seneste uger med stort engagement kastet sig ind i kampen mod Corona-krisen, der har ramt Spanien med uhyggelig styrke. Fra paladset i Madrid har de forsøgt på alle måder at yde støtte til de mange, der forsøger af få epedemien under kontrol i deres land.

https://imgix.billedbladet.dk/span1.jpg
Prinsesse Leonor, kong Felipe, dronning Letizia, infanta Sofia
Foto: Det spanske kongehus

Men mange spaniere har spurgt, hvordan det mon går med parrets to døtre, prinsesserne Sofía, 12, og Leonor, 14. Og nu får vi svar. Det spanske hof har sat en dato på, hvornår vi igen kan se og høre de to søstre. Det sker torsdag den 23. apil klokken 18, når organisationen El Circulo de Bellas Artes (De smukke kunstarters kreds, red), afholder sin årlige højtlæsning af kapitler fra klassikeren "Don Quioxte". Deltagere fra hele Spanien deltager - og ikke mindst prinsesserne Sofía og Leonor.

Læser fra første kapitel

Søstrene skal læse udsnit af bogens første kapitel - og organisationen bag begivenheden siger i en udtalelse, at prinsessenes deltagelse vil medvirke til at "promovere og understrege vigtigheden af læsning for børn og unge, ikke mindst i den vanskelige tid, vi befinder os i".

Det hele sker naturligvis som en begivenhed på internettet - og alle kan følge med klokken 18 på torsdag på denne webside www.circulobellasartes.com

Læs mere om: