Prinsesse Cristina anklages for skattefusk

Foto: AOP
Den spanske konges storesøster, prinsesse Cristina, anklages nu - sammen med sin mand - for skattesnyd og hvidvask af penge.

Nu begynder nettet at strammes om den spanske prinsesse Cristina, storesøster til den nyligt udnævnte spanske kong Felipe.

Den 49-årige prinsesse Cristinas mand, den tidligere tophåndboldspiller Inaki Urdangarin, har i et stykke tid været mistænkt for korruption ved retten på Mallorca.

Onsdag blev det offentliggjort, at undersøgelsesdommeren ved byretten i Palma de Mallorca har besluttet sig for at rejse tiltale mod prinsesse Cristina for groft skattesvig og hvidvask af penge. Det skriver flere medier, deriblandt Berlingske.

Det betyder dog ikke, at prinsesse Cristina i nær fremtid skal i retten.

Tiltalen vil blive anket, og det betyder, at et dommerkollegium ved byretten i Palma skal godkende tiltalen.

Hele sagen handler om, at man mener, prinsessens mand har kanaliseret seks millioner euro - cirka 45 millioner kroner - af EU midler over til sig selv privat; penge der ellers var tiltænkt han og prinsessens velgørende organisation "Noos".

Prinsesse sad i bestyrelsen af "Noos", hvor hendes mand var bestyrelsesformand. Parret ejer også et andet firma, "Aizoon" og det er via dette selskab, at der er mistanke om hvidvask af pengene.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden